Yeni Audi Q3 casus kameralara böyle yakalandı!

Audi Q3

Alman otomotiv devi 2011 yılında piyasaya sürdüğü 5 kapılı kompakt crossover modelini yeniledi. Merakla beklenen ikinci nesil Audi Q3, casus kameralara yakalandı. İşte detaylar.

Tüm Avrupa’da merakla beklenen yeni nesil Audi Q3, lansmana sayılı günler kala casus kameralara yakalandı. Markanın SUV segmentindeki yeni amiral gemisi Audi Q8‘e olan benzerliği gözlerden kaçmayan kompakt crossover birinci nesil modeline göre daha belirgin bir stile sahip görünüyor. Audi mühendisleri detaylı bir revizyon ile birlikte yeni Q3’e daha yeni donanımlar, daha geniş bir iç mekan ve modern bir mimari kazandırmışlar.

Volkswagen Group‘a ait olan MQB platformun kullanıldığı yeni nesil Q3, çağdaş bir mimarinin getirdiği yapısal bir bütünlük ile şüphesiz Alman üreticinin kapsamlı mühendisliğinin en iyi örneklerinden biri. Markanın Q2 ile Q5 SUV modelleri arasında konumlandırılan Q3, piyasada BMW X1 ve Jaguar E-Pace modellerine rakip olarak gelecek.

Henüz net olmamakla birlikte yeni Q3’ün uzunluğu 4450 mm, genişliği ise 1860 mm‘ye çıkarıldı. Bu sayede küçük kardeşi Q2’den biraz daha sıyrılan modelde 50 kg net ağırlık artışı olduğu biliniyor. Ayrıca aracın dingil uzunluğu da 2650 mm‘ye çıkarıldı. Bu sayede aracın arka koltuk diz mesafesinde önemli bir iyileşme sağlandı. Öte yandan kabin içi konforunun yükseltilmesi için araç izolasyonunda yapılan revizyon, yol sesi ve genel gürültü düzeyinin minimuma indirilmesi açısından son derece önemli.

Yeni Audi Q3, Audi’nin “Virtual Cocktpit” teknolojisi ile donatıldı!

Sanal Kokpit teknolojisi ile donatılan ikinci nesil Q3, 9.2 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence ekranı ile markanın en yeni sürücü destek sistemlerini içeriyor. Bilgi-eğlence sistemi sürücüye Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özelliklerini de sunuyor. Ayrıca araçta kablosuz akıllı telefon şarj desteği de mevcut.

Yeni Q3, oldukça geniş bir motor yelpazesi ile geliyor. Birinci nesil modelde kullanılan mevcut turboşarjlı 1.4 dört silindirli motor iki farklı güç çıkışına sahip olan turboşarjlı 1.5 litrelik dört silindirli ( 128-148 beygir) yeni bir güç aktarma organı ile değiştirilecek. Öte yandan dizel güç aktarma organlarının içinde bulunduğu büyük belirsizliğe rağmen dizel motor seçeneklerinde bir hayli cömert davranan Audi, turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli dizel motor seçenekleri sunacak. (148-187-237 beygir güç çıkışları)

Audi Q8 SUV nihayet ortaya çıktı!

Ayrıca turboşarjlı 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motora entegre elektrikli motor ile sunulacak olan plug-in hibrid versiyon da motor yelpazesinde yerini alacak. Tüm motor seçeneklerinin altı ileri manuel veya yedi vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman ile birlikte ön tekerlekten veya dört tekerlekten çekişli olarak satışa sunulacak.

İkinci nesil Audi Q3’ün tüm güç aktarma organlarında SCR filtresi ve AdBlue enjeksiyon kullanılıyor. Yani Euro 6 standartlarına uyumlu olarak üretiliyor.

Son olarak Audi mühendislerinin yeni nesil Q3’ün saf elektrikli versiyonu üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Varyantın Volkswagen E-Golf benzeri bir elektrik mimarisine sahip olması bekleniyor. Ayrıca Audi Q3 e-tron olarak adlandırılacağı tahmin ediliyor.

Audi Q3