Yemeksepeti tartışması mahkemede bitecek gibi görünüyor!

lahmacun yemeksepeti

Türkiye’nin en önemli platformlarından bir tanesi olarak görülen Yemeksepeti tartışması mahkemede bitebilir. Büyük çaplı siber saldırı şirketin başını belaya soktu. Hadi yarın konuyla ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Yemeksepeti tartışması mahkemede görülme ihtimaline sahip. Sosyal medyadan kullanıcıların çok sert tartışmalara girdiğini söyleyebiliriz. Her ne kadar insanlar bunu şaka ile karışık bir dille ifade etse bile yine de tepkiler giderek sertleşmeye başladı. Özellikle bazı kullanıcılar şirketin üstüne gidiyor.

Konudan uzak olanlar için kısa bir özet geçelim 25 Mart günü sabah saatlerinde Yemeksepeti hiç beklemediği bir saldırıya uğradı. Siber saldırı sonucunda veritabanındaki kimlik bilgileri ele geçirildi. Henüz kimlerin böyle bir şey yaptığı net olarak bilinmiyor. Ancak çok ciddi güvenlik ihlali olduğu ifade ediliyor.

Kişisel bilgiler siber saldırganların eline geçti

Yemeksepeti tarafından yapılan açıklamaya göre birçok kişisel bilgi karşı tarafa geçti. İsim, soyisim ve doğum tarihi ile birlikte telefon numarası gibi birçok detay şu an onların elinde. Hackerlar bu konuda hiç affetmedi.

Yemeksepeti tartışması mahkemede

Twitter platformu üzerinden çeşitli yorumlar yapan kullanıcılar haklarını her koşulda arayacaklarını ifade etti. Hatta bazıları bu işin mahkemeye taşınacağını ifade etti. Tepkiler arttıkça ve Yemeksepeti tarafından makul bir önlem alınmadıkça bu iş mahkemeye doğru taşınacak gibi görünüyor. Yemeksepeti ise sadece verileri daha sıkı bir şekilde koruyacaklarını ifade etmekle yetiniyor.

Google Maps yemek fotoğrafları gösterecek

Veri güvenliğinin en önemli konular içerisinde yer aldığı şu zamanlarda, Yemeksepeti daha zor bir duruma düşecek gibi görünüyor. Peki sizce şirketin mahkemeye verilmesi gerekiyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.