Xperia ZG Compact İlk Kez Görüldü

Xperia ZG Compact

Xperia ZG Compact adını taşıyan yeni bir telefon Geekbench performans testinde görüldü. Snapdragon 810 kullanan telefonun teknik özellikleri kafa karıştırdı.

Geekbench performans testine sokulan yeni bir Sony telefon teknoloji dünyasını hazırlıksız yakaladı. Çünkü Xperia ZG Compact adını taşıyan bu telefon performans testine girecek seviyeye gelmiş olmasına rağmen bugüne kadar ortaya çıkmamıştı. İlk başta bu telefonun Xperia Z5 Compact olabileceği düşünüldü. Ancak ZG Compact ile Z5 Compact’in teknik özellikleri birbirini tutmuyor.

Snapdragon 810 yonga seti ile çalışan ZG Compact’in RAM kapasitesi 1812 MB. Zperia Z5 Compact’te ise RAM kapasitesi 1764 MB’dı. Ayrıca Geekbench tarafından paylaşılan bilgilere göre iki telefonun ana kartı da farklı.

Ancak telefonun teknik özelliklerindeki bazı tutarsızlıklar kafa karıştırıyor. Bildiğiniz gibi bu yıl çıkan neredeyse tüm üst segment telefonlarda Snapdragon 835 kullanıldı. Bu yıl Snapdragon 810’u kayda değer bir telefon çıkmadı. Bu yüzden Sony’nin bu yongasetini kullanan bir telefon çıkarması büyük bir sürpriz olur. Bakalım tüm bu ZG Compact gizeminin arkasından ne çıkacak.

Ukrayna Posta Servisi 48 Saattir Siber Saldırı Altında