Xperia Z5 Performans Sorunları Nasıl Çözülür?

sony xperia z5 premium

Sony’nin geçtiğimiz ay sonunda yayınladığı Android 7.1.1 güncellemesinden sonra Xperia Z5’lerde performans sorunları baş gösterdi.

Haziran sonunda amiral gemisi telefonları için Android Nougat güncellemesini dağıtmaya başlayan Sony, kullanıcıları güncellemeden pek memnun bırakamamış gibi gözüküyor. Bildiğiniz gibi Japon şirket, Sony Xperia Z5 , Xperia Z3+ ve Xperia Z4 Tablet için Android 7.1.1 Nougat güncellemesini yayınlamıştı.

Performans ve Isınma Sorunları

Güncelleme sonrası kullanıcılar, özellikle performans, ısınma, çökme, kapanma gibi problemlerle karşı karşıya kaldıklarını ifade ediyorlar. Yayınlanan sürüm final sürümü fakat gözüken o ki Sony cihazlar için birkaç yama daha yayınlayabilir. Japon firma konuyla ilgili bir açıklamada bulunmasa da yakın zamanda mutlaka ek güncellemelerle durumu iyileştirecektir.

Birtakım Çözüm Yolları

Böyle bir durumla karşılaşıyorsanız yapabileceğiniz birkaç şey var, bunlardan bir tanesi Movie Creator uygulamasını devre dışı bırakmak. Bazı kullanıcılar bunun durumu normalize ettiğini söylüyor. Bunu yapmak için Movie Creator’ü devre dışı bıraktıktan sonra cihazı güvenli modda başlatmanız gerekiyor (Güç tuşuna basılı tuttuktan sonra “Yeniden Başlat” seçeneğine uzun süre basılı tutun). Bunun sonrasında cihazınızı normal şekilde yeniden başlatabilirsiniz.

Ne yaptıysanız durumu çözemiyorsanız ve Sony’nin yayınlayacağı yamaları bekleyemeyecekseniz, root yöntemiyle telefonunuza farklı bir ROM veya eski sürümü yükleyebilirsiniz. Tabii bunu yaptığınız takdirde garantinizi de gözden çıkarmanız gerekecek. Öte yandan konuyu iyi bilmiyorsanız girişmeyin, çünkü hata yapabilirsiniz. Elbette burada oluşacak bir hatadan herhangi bir şekilde Donanım Günlüğü sorumlu olmayacaktır.