Xperia Z5 için Marshmallow son düzlükte!

Xperia Z5 için Marshmallow

Yeni Xperia Z5 için Marshmallow güncellemesi Türkiye’de dağıtıma çıkmak üzere. Güncelleme her an telefonunuza gelebilir.

Geçtiğimiz yıl Berlin’de düzenlenen IFA 2015’te duyurulan Sony Xperia Z5 ailesi için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi OTA üzerinden yayınlanmaya başlanacak. Haberimizin kaynağı Facebook üzerinden yayın yapan “Sony Xperia Ailesi” olarak kapalı bir grup.

Xperia Z5 için Marshmallow güncellemesi

Güncelleme henüz Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium modelleri için henüz gündemde yok. Ancak Xperia Z5 için Marshmallow güncellemesi şu an bile telefonunuza gelmiş olabilir. Eğer Sony Xperia Z5 kullanıyorsanız, güncellemeleri kontrol etmek için; Ayalar > Telefon hakkında > Yazılım güncelleme sekmesini kontrol etmenizi öneriyoruz.

Dünya genelinde Xperia Z5 için Marshmallow güncellemesi ilk olarak Türkiye’de başlayacak gibi duruyor. Çünkü OTA (over the air) sunucularına Xperia Z5 için Android 6.0 Marshmallow dosyaları yüklenmeye başlandı. Bu da demek oluyor ki kısa bir süre sonra OTA üzerinden güncelleme dağıtıma çıkacak. Artık sırada Xperia Z3 ailesi olduğunu belirtelim. Ancak Z3’ten önce Z3+ modeline güncelleme verilecek. Sony tarafında bu hafta güncelleme konusuyla geçti. Geçtiğimiz gün Xperia M4 Aqua modeline Marshamllow sürümü geleceği resmi olarak doğrulanmıştı.

Not: Bu bilgi ülkemizdeki Xperia kullanıcı kulüplerinde paylaşıldı. Bazı yabancı kaynaklar şu an güncellemenin yayınladığını iddia ediyor ancak bu bir çeviri hatası.

Kaybolan iPhone’u bulan 5 ücretsiz uygulama!