Xperia Z5 ailesi için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi geliyor!

sony android 6

Eylül ayında duyurulan, Kasım ayı içerisinde ise ülkemizde satışa çıkan Sony’nin Xperia Z5 ailesine Android 6.0 Marshmallow güncellemesi geliyor. Söz konusu güncellemeye ait detaylar haberimizde.

sony-android-6

Geride bıraktığımız Eylül ayında düzenlenen IFA 2015 fuarının yıldızı olarak karşımıza çıkan yeni Xperia Z5 ailesi için güncelleme haberi geldi. İddiaların kaynağı @Ricciolo1 isimli popüler Twitter hesabı. Teknoloji dünyasına dair gelişmeleri firmalardan önce basına sızdırmasıyla ünlenen hesap, Xperia Z5 sahiplerini ve almayı düşünenleri sevindirdi.

İddiaya göre Sony’nin güncel amiral gemisi modelleri Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium, Ocak 2016’da Android 6.0 Marshmallow güncellemesine kavuşacak. Sony’nin kendi açıkladığı güncelleme takvimine göre telefonların Mart 2016’da güncellenmesi bekleniyordu ancak firma çalışmaları hızlandırmış olabilir. Diğer yandan Xperia Z5 Premium’un bu ay içerisinde ülkemizde satışa çıkması bekleniyor.

Sony güncellemeler konusunda kullanıcılarını mağdur etmeyen firmalardan biri olarak biliniyor. Zaten firmanın üzerinde en çok durduğu modeller şu günlerde Xperia Z5. Dolayısıyla güncellemenin gelmesi şaşırtıcı olmadı. Ancak cihazların, kutusundan Lollipop sürümüyle çıkması ufak bir hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Xperia Z5 ailesiyle ilgili bu güncellemenin önemli bir özelliği daha var. Zaten yıllardır Sony cihazlarda bulunan Stamina Modu’nun Android 6.0 Marshmallow güncellemesiyle daha verimli hale geleceği söylenmişti. Android 6.0 ile gelecek olan güç tüketim modu Doze, Sony Stamina özelliği ile birlikte çalışacak pil ömründe çok daha fazla tasarruf yapılmasına olanak tanıyacak.

Unutmaya başladığımız telefon türleri!