Xperia Z3+’ın Kamerası iPhone’u Geride Bıraktı!

sony xperia z3 plus kamerasi

Sony’nin şanssızlıklarla uğraşan serisi Xperia Z ailesinden güzel bir haber var. Sony Xperia Z3+ modelinin kamerası, piyasadaki tüm akıllı telefonların değerlendirildiği bir listede iPhone modellerini geride bırakarak en iyi 3. akıllı telefon kamerası oldu.

Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde de lanse edilen Sony Xperia Z3+ modelinin kamerası şaşırttı. DxOMark tarafından yapılan testlerde ve karşılaştırmalarda Sony Xperia Z3+’ın kamerası, piyasadaki en iyi üçüncü akıllı telefon kamerası seçildi. Listedede son yılların en popüler akıllı telefonları görülebiliyor. Şimdiye kadar listede 6. sıranın üstüne çıkamayan Sony, Xperia Z3+ modeliyle Galaxy S6, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus gibi telefonların önüne geçmeyi başardı.

dxo-xperia-z3-plus

Fotoğraf ve video çekim yetenekleri konusunda ayrı ayrı değerlendirmeler, karşılaştırmalar ve puanlandırmalar yapan DxOMark, Sony Xperia Z3+’ın fotoğraf yeteneklerine 100 üzerinden 84 puan, video yeteneklerine ise 79 puan verdi. İki puanın ortalaması alınarak Xperia Z3+ 82 puana sahip oldu.

Birinci sıradaki Samsung Galaxy S6 Edge 86 puanı var, Samsung Galaxy Note 4 ise 83 puana sahip. 82 puana sahip olan Xperia Z3+ bu şekilde listenin üçüncü sırasına yerleşmiş oldu. Tam sıralamayı ve Xperia Z3+’ın geride bıraktığı modelleri görmek içni yukarıdaki görsele bakabilirsiniz.

Samsung’un En İnce Telefonu: Galaxy A8