Sony Xperia C5 Ultra ve Xperia M5’in fiyatları ne olacak?

sony xperia c5

Sony’nin iki yeni telefonu Xperia C5 Ultra ve Xperia M5 hakkında fiyat bilgileri gelmeye başladı.

Tayvan Merkezli ePrice’da ortaya çıkan bilgiye göre Xperia M5, yaklaşık olarak 408 dolar yaklaşık olarak 1130 TL civarında bir fiyata sahip olacak.

Yani Sony’nin bu yeni iki telefonu da aslında fiyat olarak birbirlerine oldukça yakın. Ancak işin garip tarafı Hong Kong’da 425 dolar yaklaşık olarak 1175 TL fiyat ile karşımıza çıkan C5 Ultra, Tayvan Merkezli ePrice’da 375 dolar yaklaşık olarak 1039 TL gözükmekte.

Aslında bu durum bize Dünya geneli telefon piyasalarının ne denli değişken olduğunun bir göstergesi. Sonuç olarak her iki telefonu da ele alacak olursak Xperia M5 ve C5 Ultra, 400 dolar civarında yaklaşık olarak 1108 TL olacak diyebiliriz.

Bakalım Hong Kong ve Tayvan arasında önemli ölçüde sayılabilecek fiyat farklılığı gösteren bu iki telefonun Ülkemizdeki durumu nasıl olacak.

sony xperia c5

Geçen hafta Sony, iki yeni Android Lollipop’lu telefonu Xperia C5 Ultra ve Xperia M5’i tanıtmıştı. İki cihaz da gelecek ay pek çok Ülkede satışa sunulmuş olacak.

Sony henüz iki telefon için resmi bir fiyat duyurusu yapmış olmasa da Xperia C5 Ultra için istenen fiyatın 425 dolar yaklaşık olarak 1175 TL civarında olduğu söylenmekte.

Gerçi bu söylentinin çıktığı yer Hong Kong. Yani bahsettiğimiz fiyat oralar için geçerli. Tabi bu durum yani Xperia C5 Ultra’nın fiyatı hakkındaki bilgi bir süredir bilinmekteydi. Şimdi ise Sony’nin bir diğer telefonu olan Xperia M5’in fiyatı hakkında bilgiler gelmiş durumda.

HTC’de Parmak İzi beğenilmedi