Xiaomi’den 14 dolarlık VR: Mi VR Play 2

xiaomi mi vr play 2

Sanal gerçeklik pazarına da el atan Xiaomi, ucuz fiyat politikasını bu sektörde de devam ettiriyor. Bunun en güncel kanıtı ise Xiaomi Mi VR Play 2.

Akıllı telefon pazarının hırçın delikanlısı Xiaomi, agresif fiyat politikasını girdiği her pazara yansıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sene VR pazarına giriş yapan Çinli teknoloji üreticisi, geçtiğimiz saatlerde duyurduğu yeni VR gözlüğüyle yine dikkatleri üzerine çekti. Mi VR Play 2 ismiyle duyurulan yeni VR seti, son derece kullanışlı yapısı ve uygun fiyatı ile odak noktası haline geldi.

Xiaomi’nin 14 dolarlık bir etiket fiyatı belirlediği Mi VR Play 2, tasarım anlamında selefiyle benzer noktalar içeriyor. Xiaomi yeni VR setinin ilkine oranla daha hafif olduğunu dile getiriyor. Ayrıca bez yapı ve içeride bulunan havalandırma delikleri, kullanıcıların göz çevresinin terlemesini de engelliyor. Telefonların çok daha rahat bir şekilde takıldığı Mi VR Play 2 her yönüyle daha rahat bir VR deneyimi sunmak için geliştirilmiş.

Şimdilik sadece Çin’de satışa sunulacak olan Mi VR Play 2’nin 19 Nisan’da raflardaki yerini alması bekleniyor.

Xiaomi’nin ilk VR gözlüğünün global pazarda satışa sürülmediğini göz önüne alırsak, Mi VR Play 2’nin de geniş çaplı bir pazara hitap etmeyeceğini varsayabiliriz. Öte yandan ülkemizde satışa sunulsa gerçekten çok harika da olabilirdi. Böylece 100 TL’nin altına Google Board haricinde yeni bir VR daha deneme şansına erişmiş olurduk.