Xiaomi, yeni Mi 12S Ultra amiral gemisi akıllı telefonuyla fark yarattı

Xiaomi, yeni Mi 12S Ultra amiral gemisi akıllı telefonuyla fark yarattı

Xiaomi dün üç yeni akıllı telefonu tanıttı ve bunlardan biri oldukça büyük bir yeni özellikle geldi. Bir akıllı telefon için nispeten dev olan 1 inçlik bir kamera sensörü. İşte detaylar.

Xiaomi yeni amiral gemisi akıllı telefonu Mi 12S Ultra ile ilgili her şey büyük. 6.73 inç OLED ekrana, bir çip üzerinde birinci sınıf Snapdragon 8 Plus Gen 1 sistemine ve telefonun arka tarafının yaklaşık üçte birini kaplayan kamera merceği şeklinde bir çıkıntıya sahip. Bu sahte lensin içinde telefonun üç kamerası var: 48 megapiksel ultra geniş, 5x optik zumlu 48 megapiksel telefoto (ve muhtemelen çok iyi görünmeyecek “120x” dijital zum) ve son olarak, 50 megapiksel ana kamera.

Xiaomi, yeni Mi 12S Ultra amiral gemisi akıllı telefonuyla fark yarattı

Birkaç farklı şirket daha önce telefonlarına 1 inçlik sensörler yerleştirdi, ancak bu çok yaygın değildi. Sony’nin RX100 serisi gibi üst düzey nokta-ve-çek modellerinde 1 inçlik sensörler bulma olasılığınız daha yüksek. Daha büyük boyut, sensörün daha fazla ışık toplamasına ve daha ayrıntılı görüntüler yakalamasına olanak tanıyacak. Xiaomi, telefonun kamera sisteminin “Leica ile birlikte tasarlandığını” söyledi. Şirket, Engadget’a 1 inçlik görüntü sensörünü geliştirme maliyetini Sony ile paylaştıklarını da duyurdu. Sony aslında geçen yılın sonlarında 1 inçlik bir sensör kullanan bir telefon piyasaya sürdü, ancak sensörün yalnızca bir kısmını yakalarken, Xiaomi’nin telefonunun her şeyi kullanacağı bildiriliyor.  Kamera bir yana, Mi 12S Ultra, aksi takdirde bir amiral gemisi telefonun tipik özelliklerine sahip.

Galaxy S22 Ultra, bugüne kadar satılan tüm Note serisi cihazların tüm satış rekorlarını kırdı