Xiaomi Türkiye ateş püskürdü!

Xiaomi, Redmi Note 9T lansman tarihi belirlendi!

ABD’nin Xiaomi’yi kara listeye almasının ardından Xiaomi Türkiye sert bir açıklamada bulundu. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

ABD geçtiğimiz gün beklenmedik bir kararla Xiaomi’yi kara listeye aldığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Xiaomi hisseleri global pazarda büyük değer kaybetti. Huawei’nin başına gelenin kendi başına gelmesinden çekinen Çinli şirket bazı açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamaya göre Xiaomi yöneltilen suçlamaları reddediyor. Tabi ki kimse evet doğru biz yaptık demez.

Burada asıl önemli olan unsur ABD’nin kararından geri adım atıp atmayacağı. Şimdilik bu yönde atılmış bir adım yok. Muhtemelen Xiaomi de önümüzdeki günlerde Huawei’nin yaşadığı sorunları yaşayabilir. Fakat şimdilik bir sıkıntı yok gibi görünüyor. En azından yeni çıkacak olan Xiaomi modelleri için. Elbette durum değişebilir. Bekleyip göreceğiz.

Xiaomi Türkiye ateş püskürdü!

Değerli Basın Mensubu;

Şirketimiz varlık gösterdiği bölgelerin ilgili yasa ve yönetmeliklerine uygun olarak faaliyetlerini yürütmekte ve tamamen bireysel ve ticari kullanıma yönelik ürünler ve hizmetler sunmaktadır. Şirketimiz Çin ordusuna ait değildir, Çin ordusuyla herhangi bir bağı bulunmamaktadır ve NDAA’da (ABD Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası) belirtildiği şekilde “Komünist Çin Askeri Şirketi” değildir. Şirketimizin ve hissedarlarımızın çıkarlarını korumak üzere gerekli tüm önlemler tarafımızdan alınacaktır.

Şirketimiz, bu sürecin olası sonuçlarının grup üzerindeki etkilerini değerlendirmek üzere detaylı incelemelerini sürdürmektedir. Gerekli olması halinde ilerleyen günlerde ek açıklamalar yapılacaktır.

Saygılarımızla

Vivo X60 Pro+ önümüzdeki günlerde geliyor


Yorumlar kapatıldı.