Xiaomi Mi 10T tanıtıldı! İşte tüm özellikleri!

Xiaomi Mi 10T

Xiaomi’nin merakla beklenen telefonu Xiaomi Mi 10T nihayet tanıtıldı. 499 Euroluk fiyatı ile dikkat çeken telefonun özellikleri haberimizde.

Xiaomi’nin bir süredir Xiaomi Mi 10T adını taşıyan yeni amiral gemisi modeli ile karşımıza çıkması bekleniyordu. Çinli dev bugün düzenlediği etkinlikte merakla beklenen uygun fiyatlı amiral gemisini resmi olarak tanıttı. Türkiye’de de satılması beklenen bu model sunduğu özellikler ile rakiplerine taş çıkarıyor.

OnePlus 8T Geekbench testinde göründü!

Mi 10T’de fiyatı uygun tutmak adına 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde 144 Hz tazelemeli IPS LCD ekran kullanılıyor. Bu ekran 499 euro’luk bir telefonda bizce AMOELD olmalıydı.

Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 865 yonga seti ve 6 GB RAM’den beslenen telefonda üçlü kamera kurulumu bulunuyor. Bu kameralar 64 megapiksel ana + 13 megapiksel ultra geniş açı + 5 megapiksel makro şeklinde konumlandırılıyor. Ön tarafta ise nokta çentik şeklinde 20 Megapiksellik kameraya yer veriliyor.

Xiaomi Mi 10T

Kutusundan Android 11 işletim sistemi (MIUI 12) ve 5.000 mAh gibi devasal bir batarya ile çıkan telefon Türkiye’de muhtemelen 6.000 TL ila 7.000 TL arasında satılacak. Ancak bu modelin 5G desteği yüzünden ülkemize gelmeme ihtimali de bulunuyor. Xiaomi, muhtemelen bu sorunu çözmek için 5G yerine 4G modeme yer verebilir.

Xiaomi Mi 10T’nin bir de Pro modeli bulunuyor. Pro modeli ayrıştıran özellik ise 64 Megapiksel ana kamera yerine 108 Megapiksellik kamera oluyor. Kamera dışında nerdeyse tüm özellikler birebir aynı diyebiliriz. Bu model ise 599 Euro’dan satışa sunulacak.