Huawei 4K Akıllı Telefonlardan Vazgeçti

Huawei Logo1

Geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarla yeni telefonlarında 4K ekranlar kullanacağını düşündüren Huawei, bu kararından şimdilik vazgeçmiş gibi görünüyor.

Akıllı telefon pazarındaki etkinliğini her geçen gün arttıran ve geçtiğimiz yıl yaptığı atılımla dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi haline gelen Çinli teknoloji devi Huawei, gelişmekte olan pazarlarda yoğun ilgiyle karşılanan düşük maliyetli akıllı telefonlar konusunda sıkı bir rekabete tutuştuğu Xiaomi ve Meizu gibi Çinli rakiplerinden sıyrılarak dünya sahnesine adım atmaya kararlı görünüyor.

huawei

Yakaladığı her fırsatta Xiaomi ve Meizu gibi firmaların kendilerinin aksine üst düzey akıllı telefonlar konusunda başarılı olamayacağını iddia eden Huawei yöneticisi Yu Chengdong, geçtiğimiz ay da benzer bir açıklamada bulunmuş ve rakiplerini üst düzey akıllı telefonlarında 2K çözünürlükte takılıp kalmakla suçlamıştı. Chengdong’un bu açıklamaları firmanın gelecekteki amiral gemisi akıllı telefonlarında 4K çözünürlükte ekranlara yer vereceğini düşündürmüş olsa da, bu durum söylendiği kadar kolay olmayacak gibi görünüyor.

Huawei‘nin yeni akıllı telefonlarında 4K çözünürlükte ekranlar kullanması hakkında açıklamalarda bulunan firmanın telefon bölümü başkanı Kevin Ho, batarya kısıtlamalarından dolayı 4K ekran kullanmanın pek mümkün olmadığını söyledi ve Chengdong’un açıklamalarının aksine 2K çözünürlükte ekranlara oldukça sıcak yaklaştığının sinyallerini verdi.

Huawei‘nin önümüzdeki aylarda piyasaya süreceği yeni akıllı telefonları Ascend Mate 8 ve Ascend D8’in şu ana kadar internete sızdırılan bilgileri arasında 2K ekranların yer aldığı göz önüne alındığında, Çinli telefon üreticisi 4K akıllı telefonlardan en azından şimdilik vazgeçmiş gibi görünüyor.

Bloodborne Hakkında Yeni Detaylar Paylaşıldı