Xiaomi 15 Pro’nun ilk gerçek fotoğrafları ortaya çıktı

Xiaomi 15 Pro 2

Xiaomi’nin yaklaşmakta olan Xiaomi 15 Pro modeliyle ilgili gelen bilgiler, cihazın üst düzey özelliklere sahip olacağını ve dikkat çekici bir tasarımla geleceğini gösteriyor.

Xiaomi’nin bu amiral gemisi Xiaomi 15 Pro, Snapdragon 8 Elite yonga setiyle güçlendirilecek ve büyük bir 6.78 inç 120 Hz ekrana sahip olacak. Cihazın ayrıca 16 GB RAM ve 1 TB depolama alanı gibi yüksek kapasiteli bileşenlerle donatılması bekleniyor.

Xiaomi 15 Pro

Xiaomi 15 Pro’nun sızdırılan görüntülerine dayanarak, cihazın Xiaomi Başkan Yardımcısı Wang Xiaoyan’ın elinde görüldüğü ve dışında flaş bulunan büyük bir kamera modülüne sahip olduğu iddia ediliyor. Kamera modülünün tasarımı, önceki render’larla büyük ölçüde uyuşuyor ve özellikle malzeme açısından bir yenilik getirebilir. Söylentilere göre, seramik bir yapıya sahip olacağı düşünülüyor. Bu da Xiaomi 15 Pro’nun, hem estetik açıdan hem de dayanıklılık açısından bir iyileştirme sunabileceğine işaret ediyor.

x15

Kamera sistemi de oldukça iddialı görünüyor. 50 MP ana sensör, 50 MP ultra geniş lens, ve 50 MP telefoto lens ile fotoğrafçılıkta ileri düzeyde performans sunmayı hedefliyor. Telefoto lensin 5x kayıpsız büyütme sunacağı belirtiliyor. Ek olarak, cihazın 6000 mAh bataryası hem 80W kablosuz hem de 90W kablolu şarj desteğiyle uzun ömürlü bir kullanım sağlayacak.

Telefonun tasarımı, siyah renk seçeneğiyle dikkat çekiyor, ancak beyaz ve gümüş renk varyantlarının da sunulması bekleniyor. Tasarımda ise seramik bir arka yüzey dikkat çekiyor, bu da cihazın hem dayanıklılığını hem de estetiğini artırabilir. Xiaomi 15 Pro, başlangıçta Çin’de tanıtılacak ve yıl sonuna kadar küresel lansmanı yapılması bekleniyor.

Poco, 31 Aralık’ta web sitesini kapatacağını açıkladı