Xiaomi 15 Pro, yeni pil teknolojisi ile gelecek

Xiaomi 15 serisinin, Snapdragon 8 Gen 4 yonga setini benimseyen ilk Android amiral gemilerinden biri olması bekleniyor. Seride bulunan cihazlardan Xiaomi 15 Pro için de bazı önemli bilgiler ortaya çıktı.

Xiaomi 15 Pro’nun bazı temel özelliklerini açıkladı. Ona göre telefon, 2K çözünürlük sunan mikro kavisli bir ekranla gelecek. Ayrıca, Xiaomi 15 serisinin sonunda optik parmak izi tarayıcısından ultrasonik tarayıcıya geçeceğini de iddia ediyor. Ultrasonik tarayıcılar, genellikle daha hızlı ve daha güvenilir kilit açma hızları sunarak kullanıcı deneyimini iyileştiriyor.

Kameralardan bahsetmişken, geniş bir diyafram açıklığına sahip 50MP ana sensör bulunacak, ancak diyafram açıklığının değişken olmayacağı belirtiliyor. Bu, geçen yılın Xiaomi 14 Pro’sunun sunduğu f/1.4-f/4.0 değişken diyafram açıklığına kıyasla dikkat çekici bir fark. Ayrıca, 50MP 3x telefoto kamera da bulunacak.

Xiaomi 15 Pro

Her ne kadar gelen raporlar üçüncü bir kamera hakkında bilgi vermemiş olsa da, ultra geniş kamera için de 50MP sensör beklenebilir. Bu ayın başlarında ortaya çıkan bir söylenti, Xiaomi 15 Pro’nun benzer bir 50MP üçlü kamera kurulumuna sahip olacağını ve ana sensör olarak OmniVision OV50K ve 3x telefoto sensör olarak IMX882’nin kullanılacağını iddia etmişti.

Gelen bilgiler ayrıca telefonun silikon-karbon negatif elektrotlu bir batarya ile donatılacağını belirtti. Silikon-karbon negatif elektrot pili, negatif elektrot için malzeme olarak silikon kullanan bir lityum iyon pildir. Silikon, şu anda çoğu lityum iyon pilde kullanılan grafite göre birçok avantaj sunar. Silikon kullanmanın avantajlarından biri daha yüksek enerji yoğunluğudur. Ayrıca, telefonun daha büyük bir pil kapasitesine sahip olacağı ima edildi. Önceki raporlar, telefonun 5.500 mAh pil ile geleceğini ve 200 gramdan daha hafif olacağını öne sürmüştü.

Honor, akıllı telefonlar için yeni teknolojilerini tanıttı