Honor, akıllı telefonlar için yeni teknolojilerini tanıttı

h1

Honor, MWC Şanghay 2024’te kullanıcı yetkilendirmesi ve güvenliğine odaklanarak cihaz içi yapay zeka alanındaki ilerlemelerini sergiledi. Şirket, iki yapay zeka özelliğini tanıttı: AI-powered Eye Protection ve Deepfake Detection for smartphones.

Uzun ekran süreleri nedeniyle miyopluğun artmasıyla birlikte, Honor’unAI-powered Eye Protection (AI Odaksız Göz Koruması)  benzersiz bir çözüm sunuyor. Bu teknoloji, cihazın ekranında odak bulanıklaştırma simülasyonu yaparak çevresel görüşte kontrollü odaklanmayı tetikleyerek, miyopi nedeniyle göz uzaması sürecini yavaşlatıyor. İlk testler, 25 dakikalık okuma sonrasında geçici miyopide ortalama 13 derecelik bir azalma gösterirken, bazı kullanıcılar 75 dereceye kadar azalma yaşadı.

Honor

Şirketin AI Deepfake Tespiti, manipüle edilmiş içerik ve çevrimiçi dolandırıcılık tehditleriyle mücadele ediyor. Bu özellik, göz teması, aydınlatma tutarlılığı, görüntü netliği ve video oynatma gibi faktörleri inceleyerek, insan gözünün algılayamayacağı tutarsızlıkları tespit ediyor. AI, çevrimiçi dolandırıcılıkla ilişkili çok sayıda video ve görsel veri kümesiyle eğitiliyor, bu da içeriği üç saniye içinde tanımasına ve analiz etmesine olanak tanıyor. Sentetik veya değiştirilmiş içerik tespit edildiğinde, kullanıcıya anında bir risk uyarısı gönderiliyor, böylece olası dolandırıcılıklardan korunuyor.

Firma, kullanıcı gizliliğini korurken kişiselleştirilmiş hizmetler sunmanın anahtarı olduğuna inanarak cihaz içi yapay zekaya olan bağlılığını vurguluyor. Bulut tabanlı yapay zekanın aksine, cihaz içi yapay zeka verileri doğrudan akıllı telefonda işleyerek kullanıcılara daha fazla kontrol ve güvenlik sağlıyor.

Şirket CEO’su George Zhao, cihaz içi yapay zekanın kullanıcıları güçlendirdiği, hayatlarına sorunsuz bir şekilde entegre olduğu ve yeteneklerini geliştirdiği bir gelecek öngörüyor. AI Defocus Eye Protection ve AI Deepfake Detection ile Honor, insan merkezli AI’nın dönüştürücü potansiyelini göstererek bu vizyona doğru önemli adımlar atıyor.

Made by Google etkinliğinin tarihi değişti