Xbox One S Hakkında Çarpıcı Detaylar!

PS4vsXBOXONE 08

Daha önceki haberlerimizde Xbox One’ın yeni versiyonu Xbox One S hakkındaki bazı görselleri, siz okuyucularımızla paylaşmıştık.Saatler ilerleyip, E3’ün resmen başlamasına saatler kala teknik detaylar da ortaya çıkıyor.

Microsoft evinde (Los Angeles- Amerika Birleşik Devletleri) düzenlenecek E3 organizasyonuna iyi hazırlanmış. Önce Gears of War 4’ün PC sürümü müjdelendi, sonra da LinkedIn satın alımı resmileşti. Ara sıcaklarda ise Xbox One’ın “küçük devi” S, bulunuyordu.

Peki Xbox One S neler sunacak. Sızan bilgileri sizinle paylaşalım.

Boyut:

One S modelinin, standart versiyonlarından yüzde 40 oranında küçük olacağını duyurmuştuk. Tam ölçüler ise 333 mm x 276 mm x 78 mm… Yani Microsoft, rakibi Sony’i ekarte etmeyi başarıyor.

Bizce bundan daha güzel olan haber boş alanın çok iyi kullanılması. Konsol, dahili ve kompakt bir güç ünitesine sahip. Harika haber, o devasa tuğla yığınından bıkmıştık.

Xbox One S

4K Ultra HD, 4K Blu-ray ve HDR desteği:

Yeni PS4 avcısı, 4K film oynatma becerisinin yanında, doğal olarak 4K oyun çözünürlüklerine ulaşma becerisine de sahip. Ancak bu, biraz pahalı bir zevk zira 4K teknolojisini destekleyen, Ultra HD bir televizyona sahip olmadan nimetlerini fark etmek pek de kolay sayılmaz.

HDMi 1.4, HDMi 2.0’a Karşı!

High Dynamic Range (HDR – Yüksek Dinamik Menzil) teknolojisi sayesinde daha derin renklere, daha üstün bir altyapı ile ulaşmak mümkün.

Performans:

İkili arasında herhangi bir performans farkı bulunmuyor. İşlemci, anakart ve bellek aynı… Lakin küçük konsolun, öncüsüne göre 2 TB’lık saklama alanı, göze çarpan bir avantaj. Bir oyunu sabit diske yükleyerek oynamak farklı, sabit diske yükleyerek oynamak farklı.

Fiyat:

Xbox One S’in Amerika fiyatının ise 400 dolar olması bekleniyor.

Microsoft, LinkedIn’i Astronomik Ücretle Satın Aldı!