Xbox One Google Asistan desteğine kavuşuyor!

Xbox One Google Asistan

Microsoft, artık vadesini doldurduğu söylenen Xbox One için atılımlar yapmaya devam ediyor. Çok yakında Xbox One Google Asistan desteğine kavuşacak.

Microsoft, 2020 yılı içerisinde vadesini dolduracağı söylenen oyun konsolu Xbox One için atılımlar yapmaya devam ediyor. Xbox One‘ın arayüzünü 2019 bitmeden baştan aşağıya yenileyecek olan Microsoft, şimdi de sesli asistan konusunda bir atılım gerçekleştireceğini açıkladı.

Xbox One Google Asistan ile aradığı kanı bulacak!

Bildiğiniz gibi Microsoft’un bünyesinde Cortana isimli sesli asistan yer alıyor. Henüz Türkçe dil seçeneğine sahip olmayan Cortana; başta Windows 10, Xbox One olmak üzere iOS ve Android platformlarında da yer alıyor. Google Asistan ve Siri’ye göre biraz geride kalan Cortana maalesef ki pek tercih edilmiyordu.

Nintendo eShop indirimleri başladı!

Microsoft cephesi, Sony ve Nintendo‘nun aksine erişilebilirliğe inanılmaz derece önem veriyor. Hatta Microsoft, bazı kullanıcılar için erişilebilirliğin ön plana çıkarıldığı kontrolcüler bile üretiyor. Microsoft, Cortana‘nın yetkilerinin az olması ve tercih edilmemesinden dolayı şimdi de şansını Google Asistan ile deneyecek.

xbox one google asistan 270919

Xbox One’a yakında gelecek olan güncelleme ile sisteme Google Asistan eklenecek. Google’ın sesli asistanı ile Xbox’a elinizi sürmeden kontrol edebileceksiniz. Ayrıca Microsoft’un aktardığına göre Google Home cihazınız varsa, evinizdeki internete bağlı diğer teknolojik eşyaları da yine Xbox üzerinden yönetebileceksiniz.