Windows 10 Bilgisayarları konuşturacak

cortana

Windows 10 Bilgisayarları konuşturacak. Nasıl mı? Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Konuyla ilgili bilgileri Garner’dan aldık. Garner’da yer alan habere göre Microsoft’un şu an için en güvendiği Teknolojisinin, Sesli Asistanı Cortana olduğu söyleniyor.

Bir süredir test aşamasında olan Microsoft Cortana, kısa bir süre önce iOS için App Store’da, Android için ise Google Play Store’da yayınlanmıştı.

Sesli Asistan Uygulaması tam olarak kullanılabiliyor olsa da henüz Türkçe Dil desteğine sahip değil. Dolayısıyla Türkiye’den indirmek de mümkün olmuyordu.

Uygulama Mağazalarının ayarlarından Bölge Seçeneğini değiştirerek uygulamayı Türkçe de elde etmiş oluyorduk. Tıpkı güncellenen Siri gibi Cortana’da da: “Hey Cortana” şeklinde etkileşime giriliyor.

cortana

Cortana şimdilik iOS ve Android’de çalıyor. Yeni yıldan sonra Cortana: Xbox One, Windows 10, Windows 10 Mobile’a da çıkarma yapacak.

Cortana içinde JestMatik Teknolojisini de barındıracak. Windows 10 Kullanıcılarının yüzde 30’u sadece JestMatik Teknolojisi ve Sesli Komut özelliğini kullanıyor. Windows 10 İşletim Sistemli cihazlar tıpkı bir İnsan gibi birbirleriyle etkileşime geçecek.

Samsung Galaxy A9’un Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı