Xbox Live’de Yasak

Microsoft firması Xbox live kullanıcılarının küfürlerine filtre uygulamaya başladı. Eğer küfür eden kullanıcı tespit edilirse, 24 saat banlanacak, devam ederse hesabı askıya alınacak.

Microsoft xbox live servisinde yapılan küfürlerden hiç memnun değil. Kişilerin haklarına zarar veren küfürler, şirketinde prestijini yaralıyor. Bu nedenle bu servise yönelik kontrol mekanizmasının kurulmasına karar verildi. Böylece xbox live servisinde küfür kelimesi kullanacak olanlar, 24 saat ban alacaklar. Eğer bu banlanan cezalarının bittiği sürede takiplerde bir kez daha küfür kelimelerini kullanmaya devam ederlerse, hesaplarının askıya alınması söz konusu.

xbox

Microsoft bu yasağı duyurmada geç kaldı. Çünkü kontrol sistemi devreye girdiğinde bu durumdan haberdar olmayan kimseler banlandı. Buda kullanıcıların sorun yaşamasına sebep oldu. Bir kullanıcı xbox lve servisine çektiği mesajda yasağı öğrendi. Ancak bu yasağın kimse farkında değil, açıklama yapmanız gerekiyordu gibi sözlerinden sonra Microsoft, yasağı duyurdu.