X, Grok’u eğitmek için AB kullanıcı verilerini kullanmakla suçlandı

X, Grok'u eğitmek için AB kullanıcı verilerini kullanmakla suçlandı

X son zamanlarda farklı suçlamalar ile karşı karşıya kalıyor ve şimdi bunlara bir yenisi daha eklendi. İşte tüm detaylar.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC), Elon Musk’un X’ini mahkemeye çıkarıyor. İrlandalı yayıncı RTE’ye göre komisyon, Avrupalıların platformdaki kamuya açık gönderilerinin şirketin yapay zeka araçlarını eğitmek için nasıl kullanıldığına ilişkin endişeler nedeniyle Twitter International aleyhine Yüksek Mahkeme davası başlattı. Veri koruma gözlemcisi özellikle Avrupalı ​​kullanıcıların verilerinin, Musk’ın daha önce bu ay yayınlanacağını söylediği Grok’un bir sonraki sürümünü eğitmek için kullanılmasından endişe duyuyor.

X, Grok'u eğitmek için AB kullanıcı verilerini kullanmakla suçlandı

Temmuz ayında platform tüm kullanıcılar için bir ayarı otomatik olarak etkinleştiren bir değişiklik yaparak web sitesinin yapay zeka sohbet robotunu daha iyi eğitmek için platformdaki herkese açık gönderilerini kullanmasına olanak tanımıştı. Komisyon TechCrunch’a, aylardır şirketle temas halinde olan X’in kararına şaşırdığını söyledi. X, en azından Mayıs ayından bu yana, kullanıcılara verilerinin AI eğitimi için kullanılmasını nasıl devre dışı bırakacakları konusunda talimat veren bir yardım sayfasına sahipti, ancak kullanıcılara, insanların verilerine erişimini varsayılan olarak açtığını tam olarak söylemedi.

Avrupalı ​​bir kullanıcının verilerinin GDPR kapsamında yasal olarak işlenmesi için en az bir yasal dayanak gerekli. Örneğin bir şirket, bir kullanıcının verilerini yasal olarak işlemek istiyorsa, onun açık onayını almalı veya bunun nedeni kullanıcının sözleşmeden doğan yükümlülükleri yerine getirmesi olmalıdır. Bir kişinin verilerinin kullanılabileceği başka yasal amaçlar da vardır, ancak DPC’nin şikayeti, X’in eylemleri için herhangi bir yasal dayanağa sahip olmadığına inandığını göstermekte.

SİBER DOLANDIRICILARA KARŞI GÜVENDE KALMANIN 7 YOLU