Windows 7 İçin Geri Sayım Başladı

windows 7 için geri sayım

Windows 7 için geri sayım başladı. Microsoft, Windows sürümleri arasında en başarılılarından biri olan Windows 7’nin ömrünün sonuna yaklaştığını ve kurumların artık bu işletim sistemini terk etmeye başlaması gerektiğini açıkladı.

Microsoft, Windows 7’ye verdiği desteği sonlandırmak için geri sayıma başladı. Genişletilmiş desteği 13 Ocak 2020 tarihine kadar uzatan Microsoft, hali hazırda Windows 7 kullanan işletmelerin ve kurumların artık yeni işletim sistemine geçme planlarını yürürlüğe alması gerektiğini açıkladı. Böylece resmi olarak Windows 7 için geri sayım başladı.

2009 yılında kullanıma sunulan Windows 7 için resmi destek 2020’de sona erecek. Bu tarihten sonra Microsoft, Windows 7 için hiçbir güncelleme ve yama yayınlamayacak. Windows 7 kullanmaya devam edip, güncelleme almak isteyenler ise Microsoft Custom Support programına dahil olmak zorunda ki bu programın fiyatlarının çok yüksek olduğu biliniyor.

windows 7 için geri sayım

Microsoft yetkilileri de güvenlik ve benzeri konularda sorun yaşamak istemeyen kurumların bir an önce Windows 10’a geçmeye başlaması gerektiğini belirtiyor. 3 yıl uzun bir süre gibi gözükse de büyük çaplı şirketlerde yapılacak işletim sistemi değişikliklerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için uygun bir zaman olduğu kabul edilebilir.

Microsoft yöneticileri Windows 7’nin modern teknolojiye artık ayak uyduramadığını söylüyorlar. Günümüzün güvenlik ve IT ihtiyaçlarına cevap veremeyen Windows 7’den daha yeni olan Windows 10’a geçiş yapmanın çok önemli olduğunu vurguluyorlar. Windows XP’den 7’ye geçişte de bazı şirketlerin yavaş kaldığını belirten Microsoft, elini çabuk tutmayanların geçmişte karşılaştığı riskleri hatırlatarak tüm kurumları önceden uyarıyor.

Windows 10, Windows 7’yi Gölgede Bıraktı