Windows 11 güvenlik güncellemesi alıyor

Microsoft, Windows 11 Başlat Menüsüne yenilikler getiriyor

Microsoft tarafından Windows 11 kullanıcıları için getirilecek olan yeni bir özellik, gizliliğe önem veren bilgisayar kullanıcılarına ilaç gibi gelecek.

Windows 11 güvenlik güncellemesi alıyor. Teknolojinin gelişmesi bir taraftan gündelik yaşantımızı ve hayatlarımızı kolaylaştırırken, diğer bir taraftan ise kişisel verilerin hiç olmadığı kadar tehlike altına girmesine neden oluyor. Eğer bir de kullandığınız cihazlarda yeterli güvenlik önlemi bulunmuyorsa, o zaman işler bir anda çığırından çıkabilir.

Windows 11 kurumsal

Bu durumun farkında olan ve veri güvenliği konusunda çalışmalarını durmaksızın sürdüren Microsoft, Windows 11 kullanıcılarına özel yeni bir güvenlik önlemini duyurdu. Amerikalı teknoloji devinde sistem güvenliğinden sorumlu başkan yardımcısı olan David Weston’ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, “gizlilik denetimi” adı verilen yeni araç yakın zamanda resmen kullanıma sunulacak.

Windows 11 kurumsal

Windows 11 güvenlik güncellemesi alıyor

Şirket tarafından geliştirilen bu yeni araç sayesinde artık kullanıcılar, kamera, mikrofon ve hatta konum bilgilerinin hangi program ya da uygulamalar tarafından kullanıldığını an be an görebilecekler. Konum bilgisinin gereksiz paylaşılmamasına daha çok önem Microsoft, bu veriye özel geçmişe yönelik kontrol yapabilme özelliğinin de önünü açacak. Biraz daha açıklamak gerekirse, güncelleme sonrasında kullanıcılar gizlilik denetimi aracı üzerinden  hangi uygulamanın en son ne zaman konum verisine eriştiğini de görebilecekler.

Microsoft Defender koruma

Tabi tüm bu güvenlik tedbirlerinin kullanıcılara sunulması son derece güzel ve takdire şayan bir gelişme. Ancak Microsoft’un söz konusu özelliği yalnızca Windows 11’e getirmesi ve özellikle de en çok kullanılan sürüm olan Windows 10’u bu uygulamanın dışında bırakması tartışmalara neden olacak gibi görünüyor.

50 milyon telefon Samsung’un elinde kaldı