Windows 10’un ücretsiz alternatifi Linux Lite 5.0 çıktı! İndir!

Linux Lite 5

Windows 10’un en iyi ücretsiz alternatifi Linux Lite 5.0 bugün indirime sunuldu. İşte yeni sürüm ile gelen yeni özellikler ve indirme linki.

Microsoft’un Windows 7’den desteği çekmesi ve Windows 10’un sorun yaratan güncellemelerinden sıkılan kullanıcılar alternatifler aramaya başlamıştı. Bu doğrultuda Ubuntu’ya yönelim artmıştı. Ancak çok fazla özellik ile gelen Ubuntu dağıtımı kullanıcıların kafasını karıştırabiliyordu. Bugün ise en sadece Linux dağıtımı olan Linux Lite 5.0 sürümü yayınlandı. Uzun zamandır Beta aşamasında olan bu sürüm artık nihai hali ile karşımıza çıktı.

Ubuntu 20.04 dağıtımını baz alan Linux Lite 5’te 5.4.0-33 yapı numaralı çekirdek kullanılıyor. Bu yeni sürümde LibreOffice 6.4.3.2, Gimp 2.10.18, Thunderbird 68.8.0, Firefox 76.0.1, VLC 3.0.9.2 gibi popüler yazılımlar da bulunuyor. Ayrıca yeni sürüm ile birlikte Google ChromeEtcher, dosya paylaşım uygulaması NitroShare, Telegram ve Zim uygulamaları da ön yüklü olarak geliyor.

Windows 10 Mayıs güncellemesi çıktı! İndir!

Linux Lite 5‘in kod adı olan Emerald bu zamana kadar ki en güvenli Linux deneyimi vadediyor. Bu sürümde BIOS’u gelişmiş hale getiren UEFI ve FireWallD isimli yapılandırılabilir güvenlik duvarı bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar Windows veya macOS kullanıyormuş gibi kendilerini güvende hissedebilecek.

Linux Lite 5

Yaklaşık olarak 1.3 GB büyüklüğünde olan ISO dosyasını buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Düşük donanımlı PC’lerde bile taş gibi çalışan bu işletim sistemine mutlaka şans verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Özellikle eski bir PC’ye sahipseniz ve PC’yi günlük işler için kullanıyorsanız, Windows 10 yerine Linux’u öğrenip alışmanızı tavsiye ediyoruz.

 


Yorumlar kapatıldı.