Windows 10 Elbet Bir Gün Ücretsiz Olacak

Ücretsiz Windows 10

Şimdilik sadece Windows 7 ve 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak olan Windows 10’un önünde sonunda herkes için ücretsiz olacağı iddia ediliyor.

Merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 10‘u geçtiğimiz yılın son aylarında resmi olarak duyuran ve geçtiğimiz aylarda düzenlediği etkinlikle de detaylı olarak tanıtan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, işletim sistemi alanındaki politikasından kökten bir değişikliğe gidecek gibi görünüyor. Windows 10’u yayınlandıktan sonraki bir yıl içerisinde Windows 7 ve 8 kullanıcılarına ücretsiz olarak sunacağını duyurarak kullanıcıları sevindiren Microsoft’un yeni işletim sistemini önünde sonunda herkes için ücretsiz hale getireceği tahmin ediliyor.

windows 10 store

Hala birçoğu Windows XP kullanmaya devam eden kurumsal firmalara yeni işletim sisteminin ücretsiz olarak sunulmayacak olmasının ilerleyen dönemde sıkıntı yaratacağı ve Microsoft‘un bu tehlikeyi şimdiden öngördüğü belirtiliyor. Konu hakkında konuşan IDC analisti Al Hilwa, firmaların Windows 10 için ücret ödemeyi reddecekleri bir günün geleceğini ve bu noktada Microsoft’un işletim sistemini herkes için ücretsiz hale getirmekten başka şansı kalmayacağını iddia ediyor.

Bu durumun gerçekleşmesi halinde Microsoft’un farklı gelir yolları için arayışa gireceği, fakat son yıllarda Windows’un Office’in arkasında kaldığı göz önüne alındığında bu durumun firmayı ciddi sıkıntılar içerisine sokmayacağı söyleniyor.

Huawei Ascend P8’den Yeni Görüntüler