Whatsapp’ta 900 milyon kullanıcı tehlikede!

Whatsappta 900 milyon kullanıcı tehlikede

Her telefonda mutlaka bulunan mobil haberleşme uygulaması Whatsapp siber saldırı ile karşı karşıya.

900 milyonu aşkın kullanıcı tarafından kullanılan Whatsapp‘a karşı gerçekleştirilen bir siber saldırı nedeniyle güvenlik sorunları yaşanabilir.

Her telefonda mutlaka bulunan mobil haberleşme uygulaması siber saldırı ile karşı karşıya. 900 milyonu aşkın kullanıcı tarafından kullanılan mobil uygulamaya karşı gerçekleştirilen bir siber saldırı nedeniyle güvenlik sorunları yaşanabilir. Siber saldırıları inceleyen Comodo tarafından yapılan açıklamaya göre mobil uygulamayı kullanan herkes tehlikede.

Saldırıyı gerçekleştiren kitle, size bir mail aracılığıyla ulaşıyor ve maili görüntülemeye çalıştığınız an bilgisayar ya da telefonunuzdaki tüm dosyalara erişim izni vermiş oluyorsunuz. Gelen mailin uygulamadan geldiğini düşünmenizi sağlamak için Whatsapp amblemi kullanılmış. Ancak dikkatli kullanıcılar maili incelediği zaman, mailin geldiği kanalın farklı isimlerde ve uygulama ile alakası olmadığı rahat bir şekilde anlaşılabilir.

Her yaşanan siber saldırı sonrasında yüzlerce kullanıcının mağdur duruma düştüğünü bilinen bir gerçek. Bu nedenle yaşanan bu saldırılara tüm kullanıcıların dikkat etmesi gerekiyor. Comodo yaptığı açıklamada kullanıcılar her gelen maili doğrudan açmaması gerektiği, öncelikle mailin kaynağını kontrol etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Bizde siz değerli okurlarımızı bu konuda dikkat etmeye davet ediyoruz. Sadece bu uygulama ile alakalı olmayan bu durum, hergün yüzlerce kişinin bilgilerini çaldırmasına neden oluyor.

Kullanıcıların Whatsapp isyanı!