WhatsApp Tehlikelerle Dolu

whatsappon2

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı var. İnsanların en çok tercih ettiği mobil sohbet programlarından biri.Ancak WhatsApp’ta ki bu tehlikeleri çoğumuz bilmiyoruz..
En çok tercih edilen uygulama olmasının yanı sıra onu kötüye kullanmak isteyenlerinde gözdesi. Eğer bir WhatsApp kullanıcısıysanız bunlara mutlaka dikkat etmelisiniz.

whatsapp
Konuşmalarınız Okunuyor
Android
Sizin de görüşmeleriniz dinleniyor, mesajlaşmalarınız okunuyor olabilir. WhatsApp bu konuda titiz davranıp şifreleme bile getirmiş olsa da yeterli değil. Mesajlarınızın başkaları tarafından okunması mümkün. Bunun olmaması için dikkat etmeniz gereken bir şey varsa o da mSpy gibi uygulamaların telefonunuzda yüklü olmaması.Siz yüklememiş olsanız bile telefonunuzda görmeniz mümkn.mSpy uygulaması WhatsApp’ta ki görüşmelerinizi, metin mesajlarınızı, sesli mesajlarınızı ve fotoğraflarınızı bir sunucuya geri gönderiyor.Böylece görüşmelerinize ulaşılabiliyor.

whatsapp1
iOS
Android kullanıcılarının yanı sıra iOS kullanıcılarının başına da bu iş geliyor. Fakat iOS kullanıcılarının ki biraz daha farklı. Burada tek yapmanız gereken telefonunuzun kimseye vermemeniz ya da en azından güvenmediğiniz kişilerin eline vermemeniz olacak.Saldırganın eline telefon geçtiğinde cihazınızın MAC adresini öğrenip MAC spoofing adlı yöntemle konuşmalarınıza ulaşabilir. Yani tek yapması gereken cihazınızın MAC adresini alıp kendi MAC adresiyle değiştirmek. Size gelen mesajlar direkt olarak saldırgana da geliyor.
WhatsApp’ı Web Üzerinden Yükleyecekler Dikkat

whatsappweb
Son dönemlerde PC üzerinden WhatsApp’a giriş oldukça popülerleşti.İnsanların daha kolayına geldiğinden dolayı bu yolu tercih ediyorlar.Ancak bir konu unutulıyor.WhatsApp’ın web versiyonu geldiğinde onun taklidini yapan bir çok zararlı programda ortaya çıktı. Yani WhatsApp’ın web versiyonunu indirdiğinizi zannediyor olabilirsiniz.Aslında zararlı bir web programını bilgisayarınıza indiriyorsunuz. Bu konu da antivirüs üreticisi Kaspersky açıklama yaptı. Bu tür zararlı programlardan bazılarının kullanıcıları spam listesine eklediğini ya da banka bilgilerini çaldığını dile getirdi. Sizin yapmanız gereken tek şey https://web.whatsapp.com adresinden uygulamayı indirmeniz olacak.

Mesaj Gelince Uygulama Çöküyor
Eğer telefonunuza 7MB üzerinde ki bir boyut mesaj gelirsa WhatsApp çöküyor. Kullanıcının WhatsApp’ı tekrardan kullanabilmesinin tek yolu ise mesajın silinmesinden geçiyor. Bu sorunun giderilmesinin tek çaresi ise WhatsApp’ı bir an önce bu konuya el atması.

Google, YouTube Hakkında İtiraflarda Bulundu!