WhatsApp kalın, eğik ve üstü çizik yazı güncellemesini yayınladı!

whatss kalin egik cizik

Dünyanın en çok kullanılan mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni yazı tiplerini destekleyen ilk güncellemesini yayınladı. İşte o yazı tipleri.

Şimdiye kadar WhatsApp, çok sayıda güncelleme ile karşımıza çıktı. WhatsApp Web, sesli görüşme, favori mesajlar ve PDF belge gönderimi derken bir başka önemli güncelleme ile WhatsApp karşımızda. İşte o güncelleme.

WhatsApp kalın, eğik ve üstü çizik yazım güncellemesi

Haberimizin içerisindeki görsellerde yeni yazı tiplerinin nasıl göründüğünü bulabilirsiniz. Bu güncelleme geçtiğimiz haftalarda WhatsApp geliştirici sürümünde görülmüştü. Şimdi ise güncelleme Türkiye’deki iOS kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.

App Store üzerinde WhatsApp uygulamasını güncelleyerek siz de bu özellikten faydalanabilirsiniz. Google Play Store’da Android için henüz bu özellik bulunmuyor. Android tarafında bu güncellemenin ne zaman geleceği henüz açıklanmadı. Önümüzdeki günlerde kalın, eğik ve üstü çizik yazım haricinde farklı yazı tiplerinin desteklenmesi de söz konusu olabilir. Şimdi sırasıyla bu yazı tiplerinin nasıl kullanılabileceğine bakalım.

Kalın yazmak için kelimenin başına ve sonuna “*” işaretini koymanız gerekiyor. Eğim yazmak için ise “_” işaretini kullanmalısınız. Son olarak üstü çizik yazmak için aynı şekilde kelimenin başında ve sonunda “~” işaretini koymanız yeterli.

Yazım ekranında ifadelerin yazı tipi değişmiyor ancak karşı tarafa yolladığınızda aşağıdaki gibi bir görüntü elde ediyorsunuz.

whatss-kalin-egik-cizik-2

Yeni iPad Pro ve eskisi arasındaki önemli farklar!