WhatsApp “Herkesten Sil” özelliğinin süresi artık daha uzun

whatsapp gonderilen mesaji silme

WhatsApp’ta gönderilen mesajlarda mesajı silme özelliğinin süresi uzatıldı. İşte yeni süre ve diğer detaylar.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz yıl gönderilen mesajı silme özelliğini duyurmuş ve takdir toplamıştı. Ancak gönderilen mesajı silmek istediğinizde 7 dakika içerisinde hareket etmeniz gerekiyordu. Yani mesajı gönderdikten sonra, karşı tarafında görmemesi gerektiğini düşünürseniz, ilk 7 dakika içerisinde mesajı silmeniz gerekiyordu. Yayınlanan son uygulama güncelleştirmesiyle bu süre hayli uzatıldı.

Geçtiğimiz yıldan bu yana WhatsApp’tan bir mesaj gönderdiğinizde, gönderilen mesajı silmeye karar verdiğinizde “Benden Sil” ve “Herkesten Sil” olmak üzere iki farklı seçenek ile karşılaşıyoruz. Eğer “Benden Sil” dersek ilgili mesaj ekranımızdan siliniyor ancak karşı taraf okumaya devam edebilir. Ancak “Herkesten Sil” dersek, mesajı karşı tarafın da görmesine engel olabiliyoruz.

WhatsApp Herkesten Sil’in Süresi Uzadı

Geride bıraktığımız hafta App Store üzerinden dağıtılan iOS 2.18.31 güncellemesiyle birlikte “Herkesten Sil” özelliğinin süresi 1 saat 8 dakika 16 saniyeye yükseltildi. Önceden 7 dakika olan sürenin bu denli uzatılması kullanıcıları sevindiren bir geliştirme oldu. Güncellemeyle gelen yeni özellik önümüzdeki birkaç gün içerisinde tüm platformlarda kullanılabilir hale gelecektir.

Eğer gönderdiğiniz mesajları sık sık siliyor ve 7 dakikalık silme süresinden şikayetçiyseniz, bu iyileştirme ile artık bolca zamanınız var. Son olarak 1 saat 8 dakika ve 16 saniyenin tam olarak 4096 saniyeye denk gelmesi de dikkat çekici bir detay olarak karşımıza çıkıyor.