Western Digital, SanDisk’i satın alıyor!

western digital sandisk

Dünyanın en büyük iki depolama yongası üreticisi birleşiyor. Western Digital, SanDisk’i satın alacağını resmi olarak duyurdu. Söylentiler doğru çıktı. SanDisk’in Western Digitel’e satış fiyatı ve diğer detaylar haberimizde.

western-digital-sandisk

Teknoloji dünyasında bir süredir görmediğimiz satın almalar, tekrar gündemde. Geçtiğimiz günlerde Dell’in EMC’yi satın alacağını duyurmuştuk. Şimdi ise Western Digital yani WD, resmi internet sitesinde SanDisk’i satın alacağını duyurdu. SanDisk’in kaç paraya satılacağı ve hisse fiyatlarına ilişkin detaylarla devam edelim.

Dünyanın en büyük hard disk ve SSD üreticisi olan Western Digital, yine dünyanın en büyük flaş yonga üreticisi SanDisk’i satın alacak. WD’nin resmi internet sitesi üzerinde paylaşılan bu gelişme, geçtiğimiz hafta sonunda bir söylenti olarak ortaya çıkmıştı. WD’nin söylediğine göre hisse başına 86.50 Dolar ödenerek bu işlem gerçekleştirilecek. Toplamda ise 19 milyar Dolar ödeme yapılacak. Yani SanDisk, 19 milyar Dolara WD’ye satılacak.

Her iki şirkette ABD California merkezli. Firmalar zaten uzun süredir partnerlik içerisinde bazı çalışmalarda bulunmuştu. Diğer yandan SanDisk ve Toshiba da oldukça yakın firmalar olarak tanınıyordu. Ancak Toshiba’nın bu satın almaya bir etkisi olmayacak.

Söz konusu satın alma işleminden sonra SanDisk ismi devam edecek mi etmeyecek mi henüz bilinmiyor. SanDisk’in mali durumu ile ilgili de bir duyuru yapılmadı. Önümüzdeki günlerde detaylar ortaya çıktıkça sizlere aktaracağız.

HAVELSAN: Bilgisayarlarımız köle olmuş!