WearOS 4 yeni özelliği ile tüm dikkatleri üzerine çekti

galaxy watch 5

Akıllı saat pazarının önemli isimlerinden biri olan Samsung ve mobil işletim sistemindeki ortağı Google, Wear OS 4 için oldukça ilginç bir özellik duyurdu.

WearOS 4 yeni özelliği ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz hafta, Google I/O 2023 ana etkinliği büyük bir heyecana sahne oldu: Google, Wear OS 4‘ü resmen duyurdu. Aynı zamanda, ilk Wear OS 4 Geliştirici Ön İzleme güncellemesi, bir emülatörde kullanılmak üzere yayınlandı. Google, Wear OS 4‘ün kullanıcı deneyimini zenginleştirecek bir dizi yeni özellik getireceğini belirtti; bunlar arasında yeni bir saat kadranı formatı, gelişmiş pil ömrü ve Material You kullanıcı arayüzü bulunuyor.

Galaxy Watch 5 Pro

Kısa bir süre önce, Wear OS 4‘ün daha fazla özelliği keşfedildi. Bu özellikler, hareketli “Tiles” (döşeme) öğeleri ve yerleşik golf takibi gibi yeniliklerin yanı sıra, çok daha fazla yerleşik uygulamayı da içeriyor.

Özellikle dikkat çeken bir özellik, Samsung iş birliğiyle geliştirilmiş olan yerleşik golf takip özelliği. Sağlık Hizmetleri API’si, geliştiricilere aktivite ve sağlık takibi uygulamalarının oluşturulmasını kolaylaştırmak amacıyla sensörlerden veri sağlar. Google, Wear OS 4 ile birlikte daha hızlı ve daha sık kalp atış hızı verisi almayı ve yerleşik golf takibini sunmayı hedefliyor. Golf takibi, kullanıcının gerçekleştirdiği golf vuruşlarını sayar. Desteklenen akıllı saatler, golf sallamaları gibi verileri Wear OS 4 ile alabilir.

Samsung Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic başka bir ürün yazılımı güncellemesi daha alıyor

WearOS 4 yeni özelliği ile tüm dikkatleri üzerine çekti

Wear OS 4, üçüncü taraf sağlık takibi uygulamalarının akıllı saatin sensöründen arka planda sağlık verilerine erişmesine olanak sağlar. Bu, kullanıcı aktif olarak kullanmasa bile uygulamaların kalp atış hızını takip edebileceği anlamına geliyor. Dahası, Google ve Samsung tarafından geliştirilen Sağlık Bağlantısı uygulaması, bir bağımsız uygulama olmaktan ziyade Android 14’ün doğal bir parçası olacak. Kullanıcılar, Android 14 çalıştıran telefonlarındaki Ayarlar uygulaması üzerinden Sağlık Bağlantısına erişebilecekler.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic görüntüleri sızdırıldı!

Sağlık Bağlantısı, kullanıcıların antrenman haritalarını diğer uygulamalarla paylaşmalarını sağlar ve kadın kullanıcılar için adet döngüsü verilerinin kaydedilmesini daha kolay hale getirir. WearOS 4 yeni özelliği ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

Çinli teknoloji devi İspanya’da gövde gösterisi yaptı