WD My Passport Essential İnceleme

Western Digital My Passport 2 TB

Western Digital, bir ilki gerçekleştirerek dünyanın ilk 2 TByte kapasiteli 2.5 inç harici sabit diskini piyasaya sürdü. My Passport Essential olarak adlandırılan bu ürün inceleme altında.

Western Digital depolama alanında yeni standartlar getirdi. Yeni ürünü olan My Passport Essential, tam 2 TByte’lık bir depolama alanını oldukça ergonomik bir yapıya sığdırmayı başardı. 111x82x21 mm büyüklüğünde ve 230 gr ağırlığında olan bu yeni ürün, her türlü cepte rahatlıkla taşınabiliyor. USB 3.0 teknolojisi ile donatılmış olan My Passport Essential, her biri 500 GByte depolayabilen ve 5400 rpm (döngü hızına) hızına ulaşabilen  4 adet manjetik plakaya sahip.

Ürünü farklı kılan diğer bir özellik yedekleme yazılımı ile verileri yedeklemesi ve donanım bazlı şifreleme sayesinde bu verileri güvenli halde tutması.

Western_Digital_My_Passport_2_TB

Oldukça Hızlı ve Sessiz

Yaptığımız testlerde My Passport Essential ‘ın yazma ve okuma performansının oldukça iyi olduğunu gördük. Rastgele okuma ve yazma testlerinde saniyede 85 Mbyte’ı gördüğümüzü söylemeliyiz. Normal yazma ve okuma testlerinde bu değer 115 MByte/sn’ye çıkabiliyor. Bunun anlamı, bu ürünün 7200 rpm’lik ürünlerin performans değerleri ile kafa tutması.  Piyasada bu değerlere ulaşan ürünlerin çok az olduğunu belirtmeden edemeyeceğiz.

Buna karşın veriye ulaşma zamanı ortalamayı geçemiyor. My Passport Essential, okumada bir veriye ulaşmak için 18 ms’ye ihtiyaç duyuyor. Yazmada bu değer 23 ms.

Üründe beğendiğimiz  bir özellik ise, oldukça sessiz olması ve plastik kılıfına rağmen neredeyse hiç ısınmaması.  En büyük eksisi ise, her yeni üründe olduğu gibi fiyatının piyasa beklentilerinin üstünde olması.
Teknik Özellikler:

Kapasite: 2 TByte
Arabirim: USB 3.0
Boyut: 111x82x21 mm
Ağırlık: 230 gr
Tür: Harici

Facebook’ta İnanılmaz Dolandırıcılık!