VR sektörü, gücünü hangi ülkelerden alıyor?

vr

2016’da önemli bir sıçrama gerçekleştiren VR sektörü, en büyük desteği hangi ülkelerden alıyor? İşte bu sorunun yanıtı ve diğer detaylar.

Sanal gerçeklik üzerine kurulu ürünler 2016 ile birlikte önemli bir popülarite yakaladı. VR gözlüklerin ardı ardına satışa sunulmasıyla birlikte, bu sektöre olan içerik desteği de arttı. Ardı ardına gelen içerikler sayesinde VR sektörü kısa süre içerisinde önemli bir hacme kavuştu.

Peki VR sektörü bu kadar kısa süre içerisinde geniş bir pazar hacmine kavuşurken, en önemli desteği hangi ülkelerden aldı? Elbette Türkiye değil. Her ne kadar ülkemizdeki genç nesil teknolojiye duyarlı olsa da VR sektöründe Amerika, Japonya ve Çin gibi ülkelerin hala hayli gerisindeyiz. Zira Canalys tarafından açıklanan veriler de bu durumu net bir şekilde gözler önüne seriyor.

vr sektörü

Dünyaca ünlü analiz şirketi Canalys, 2017’nin ilk çeyreğinde VR pazarına hakim olan ülkeleri açıkladı. Ya da diğer bir deyişle, VR ürünlerinin en çok satıldığı ülkeleri sıraladı. Buna göre pazarın yüzde 40’lık bölümünü tek başına Amerika oluşturuyor. Amerika’nın hemen ardından gelen Japonya’nın payı ise yüzde 14. Üçüncü sırada bulunan Çin’in pazardaki etkisi ise yüzde 11 seviyelerinde. Geri kalan ülkeler ise pazarın yüzde 35’lik kısmını oluşturuyor.

Kısacası, VR sektörünün gücünü büyük ölçüde Amerika’dan aldığını söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Zira ABD tek başına, dünyadaki VR sektörüne yön veriyor gibi görünüyor.