Sony, PlayStation VR gözlüğünü yeniledi

ps vr

Oyun dünyasının önemli isimlerinden biri olan Sony, PlayStation VR üzerinde bazı güncellemeler gerçekleştirdi. İşte detaylar.

Sanal gerçeklik olarak tabir ettiğimiz olayın, gitgide daha fazla popüler olduğu inkar edilemez bir gerçek. 2016 ile birlikte önemli bir sıçrama yaşayan VR sektörü, özellikle oyun dünyasında parlak bir geleceğe sahip. Bu durumu önceden gören Sony, hızlı davranarak PlayStation 4 ile uyumlu PlayStation VR gözlüğünü satışa sunmuştu.

Hali hazırda ülkemizde de satılmakta olan bu gözlük, nereden baksanız yeni bir PlayStation 4 fiyatına sahip. Bu nedenle oyuncular şimdilik bu gözlük için biraz mesafeli davranıyorlar. Ayrıca gözlük tarafından desteklenen oyunların sayısı da hala istenilen seviyeye ulaşmış değil.

Öte yandan PlayStation VR gözlüğünü satın alan oyun severler de cihaza giren birden fazla kablonun verdiği rahatsızlıktan ve Vive’da olduğu gibi ayrı bir kulaklık desteğinin olmamasından şikayetçiydi.

Sony, PlayStation VR üzerinde yaptığı bazı güncellemelerle bu sorunları giderdi. CUH-ZVR2 model numarasıyla satışa sunulan yeni VR gözlüğünde, cihaza giren sadece tek bir kablo bulunuyor. Ayrıca gözlüğün arka bant kısmında bir çift kulak içi kulaklığı da yer alıyor.

Gözlüğün en önemli özelliği ise HDR desteğine de sahip olması. Bilindiği üzere normal versiyonlarda HDR desteği bulunmuyor.

Yeni nesil PS VR şimdilik yalnızca Japonya’da satışa sunuldu. Sony’nin bu yeni ürününü önümüzdeki süreçte öncelikle Asya, ardından da Amerika ve Avrupa’da da satışa sunması bekleniyor.