Volvo XC40 Recharge Türkiye’de satışa sunuldu

vovlo1

Elektrikli otomobillerin sayısı günden güne artarken, Volvo’nun tamamen elektrikle çalışan yeni modeli Volvo XC40 Recharge, Türkiye’de satılmaya başlandı.

Volvo XC40 Recharge Türkiye’de satışa sunuldu. Elektrikli otomobillerin artık yakın zamanın yeni “varsayılan” modeli olacağı bir gerçek. Başta Avrupa olmak üzere dünya genelindeki pek çok ülkede, dizel araç üretimleri ya sınırlandı ya da tamamen yasaklandı. Bununla birlikte benzinli araçlar için şu an itibariyle böyle bir sınırlama ya da yasak söz konusu değil. Ancak bu ülkelerde, elektrikli araçlara tanınan vergisel imtiyaz ve istisnalar sayesinde gerek üreticiler gerekse de tüketiciler kendiliğinden benzinli araçlara olan talebi azaltıp ilgilerini elektrikli araçlara kaydırmaktalar.

İşte bu yeniliğin en önemli temsilcilerinden biri olan Volvo, tamamen elektrikle çalışan yeni aracı Volvo XC40 Recharge’yi Türkiye’de resmen satışa sundu. Şu an için online siparişe açık olan aracın satış fiyatı ise 1.247.000-TL olarak belirlendi. Ayrıca hemen belirtmek isteriz ki, bu tutar içerisinde Mod 2 ve Mod 3 şarj kabloları, 3 yıllık periyodik bakım, 3 yıllık tam kapsamlı kasko paketi ve 3 yıllık üretici garantisi de dahil.

Volvo XC40 Recharge, Türkiye’de satışa sunuldu

volvo

Peki aracın özellikleri neler? Detaylı özelliklerine geçeceğiz ancak öncesinde Volvo’nun tepki çeken ancak sürdürmekte kararlı olduğu bir özellikten bahsedelim. Volvo XC40 Recharge’da da mevcut olan özelliğe göre sürücüler bu araç ile maksimum saatte 180km hıza ulaşabilecek.

İşte Volvo XC40 Recharge’nin özellikleri

– Toplam güç 300 kw/408 hp
– Toplam tork 660 Nm- 11kw dahili şarj cihazı
– 4,9 saniyede 0–100 km/sa
– En yüksek hız 180km/h (kısıtlı)
– 78kwh lityum iyon yüksek voltajlı pil
– 418 kilometre menzil (WLTP)
– Arkada 413 litre, önde ise 31 litre bagaj hacmi

Dünyanın en büyük telefon üreticisi belli oldu: Samsung tahtını kaptırdı