Volvo S90 Sınıfındaki Dengeleri Değiştirebilir!

2017 volvo s90 16

Volvo’nun yeni sedanı S90’ı “Yeni Volvo S90, sürüş dinamikleri, performans ve sürüş anlamında ileriye doğru atılmış” önemli bir adımı oluşturuyor.

Volvo sürüş deneyimini “Lüks hissi sunma, kontrolü ele alma ve konfor anlamında yeniden tasarladık” diyerek tanıttı. Markanın yeni yüzünün başarılı bir yansıması olarak dikkat çeken S90, Volvo’nun yeni Iron Mark logosunu taşıyor. Thor’un çekici olarak adlandırılan ön farlar Volvo S90’ı yolda belirgin hale getiren güçlü bir hissiyat yaratıyor. IntelliSafe Assist özelliği Volvo S90’da standart olarak yer alıyor.

volvo s90

Pilot Assist fonksiyonu, otomobil 130 km/h hızla seyrederken, şerit çizgileri içerisinde Pilot Assist, Volvo’nun önem verdiği alanlardan biri olan, tam otonom sürüşe geçişte önemli basamak oluşturuyor.

Sistem, aracın şeridinde  kalması için hafif direksiyon uyarıları sağlıyor ve başka bir aracı izleme gerekliliği kalmıyor. Pilot Assist, Volvo’nun önem verdiği yenilik alanlarından biri olan, tam otonom sürüşe geçişte önemli basamak oluşturuyor. Volvo S90, geniş sedan sınıfındaki en lüks iç tasarıma ve internet tabanlı eğlence-bilgi sistemlerine sahip. Tasarımının sakin doğası, seçkin havalandırma panelleri ve kontrol yüzeylerinde kendini gösteren temel tasarım elementleri yeni Volvo S90’ın iç tasarımına yoğun ilgi gösterilmesinin başlıca nedenleri arasında yer almıştı. Dört tekerden çekiş sistemine sahip  S90, ergonomisi ve konforuyla beğeni kazanırken, D5 motorun alt devirlerden itibaren sergilediği atak karakter ve sessizliği de sürüş keyfini arttıran özelliklerden.

Geniş bir bir görüş açısına sahip araç, yukarıda bahsettiğimiz teknolojik özellikleriyle de yarı otonom olarak adlandırabileceğimiz ve sürücüsüz otomobil dünyasının ilk adımı olarak görülen yenilikçi özellikleriyle sınıfında önemli avantajlara sahip. Ön sipariş alınmaya başlayan Yeni Volvo S90, Türkiye’de D5 AWD motor ile 291 bin 540 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu ve az sayıda örneğiyle, plaza ziyaretçilerinin ilgisini bekliyor.

Xbox One Güçlenmeye Devam Ediyor!