Fiat Egea Lounge Plus HB İnceleme!

FIAT Ticari Araçlar İçin TomTom’u Seçti

#İŞBİRLİĞİ

2016 yılının başlarında tanıtılan ve Türkiye’de satışa sunulan Fiat Egea model ailesi, sedan versiyonun yollara çıkmasından kısa bir süre sonra hatchback kardeşiyle bayilerdeki yerini aldı. Yurtdışında Tipo adıyla tanıtımı yapılan ve kardeşi gibi ülkemizde üretilen modelle birlikte genişleyen Egea model gamı için Tofaş 1 milyar dolarlık yatırımla bir yatırım gerçekleştirmiş durumda. 53 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla sunulan Egea Hatchback, 5 yıl/100 bin kilometre garantisine de sahip.

Fiat Egea Hatchback, ilk etapta manuel şanzımanlı olarak 1.4 litre 95 HP ve 1.4 litre T-Jet 120 HP benzinliyle, 1.3 litre 95 HP ve 1.6 litre 120 HP Multijet  dizel motor seçenekleriyle sunuluyor. Bahsi geçen model ise 1.4 T-Jet versiyonu sayesinde benzinli seçeneklerin en güçlüsü konumunda.

fiat egea
Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen Egea Hatchback, Easy Plus, Urban Plus ve Lounge Plus adı verilen üç farklı donanım seçeneğiyle satışa sunuluyor. Lounge Plus donanım paketi ise üç paket arasındaki en dolu paket. Modelin giriş seviyesi olan Easy Plus donanım paketinde; 6 havayastığı, krom kapı kolları, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, Uconnect Radyo/MP3 çalar, Bluetooth bağlantısı, USB/AUX girişi, çok fonksiyonlu direksiyon, ABS, ESP, Yokuş Kalkış Destek Sistemi gibi donanımlar yer alıyor. Bir üst donanım paketi Urban Plus’ta ileri sürücü destek sistemleri standart olarak sunuluyor. Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Çarpışma Riski Uyarı Sistemi, ve Otomatik Acil Durum Freni özelliklerinden oluşan bu teknolojiler ile Egea Hatchback, sınıfındaki rekabet için önemli avantajlara sahip.

En üst donanım seviyesi hatchback kullanıcılarının beklentilerini bir adım daha ileri taşıyor. Bu donanım seviyesinde Urban Plus’a ek olarak 7 inçlik yüksek çözünürlüklü tablet ekran, 17 inçlik alaşımlı jantlar, far ve yağmur sensörleri ve geri görüş kamerası gibi unsurlar yer alıyor.

Aracın kalbinde 1.4 litrelik turbo beslemeli benzinli bir ünite bulunuyor. 1368 cc. hacmindeki motor 5000  hatchback kullanıcılarının beklentilerini bir adım daha ileri taşıyor. Bu donanım seviyesinde Urban Plus’a ek olarak 7 inçlik yüksek çözünürlüklü tablet ekran, 17 inçlik alaşımlı jantlar, far ve yağmur sensörleri ve geri görüş kamerası gibi unsurlar yer alıyor. Adını Ege Denizi’nden alan Fiat Egea Hatchback, 4368 mmm uzunluğa, 1792  d/d’de 120 HP güç ve 2500 d/d’de 215 Nm tork üretiyor. 200 km/s hız yapabilen araç, genel olarak iyi bir yol tutuşa sahip ancak ses yalıtımı konusunda daha alınması gereken biraz yol var. Özellikle yüksek hızlı otoban şartlarında yol gürültüsü rahatsız edici boyutlara varabiliyor.

Lounge Plus, 100 kilometreye ulaşmak için 9.6 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Otomobil fiyatı ise  70 bin 900 TL olarak belirleniş. Bu özellikle, bu tür bir aracı, böyle bir fiyata satın almak kolay olmasa gerek.

Xbox One Güçlenmeye Devam Ediyor!