Tokyo Otomobil Fuarı’ndaki en ilginç otomobiller

8

#İŞBİRLİĞİ

Tokyo Otomobil Fuarı, tüm otomotiv endüstrisinin güç gösterisine dönüşmüş durumda. Dev otomobil firmaları, en yeni otomobil modellerini fuarda sergilerken ayrıca gelecekte üretmeyi planladığı, bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi görünen konsept otomobillerini de tanıtarak ilgi çekmeye çalışıyorlar.

İşte, Tokyo Otomobil Fuarında en fazla ilgi çeken, en garip konsept otomobiller.

1- Toyoda Gosei

1

Japon otomobil yedek parça üreticisi Toyoda Gosei’nin geliştirdiği ve 2030 yılında üretime geçirmeyi planladığı konsept otomobili, dış yüzeyini kaplayan yumuşak plastik ile dikkat çekiyor. Tek koltuklu spor otomobil, küçük çarpışmalarda, araçların ve yayaların zarar görmemesi için yastık görevi üstlenen plastik kaplamasıyla fuarın en ilginç modellerinden biriydi.

2- Mercedes Smart Vision EQ FourTwo

2

Mercedes’in Smart modeli yeni bir otomobil değil ancak Mercedes bu modeli otonom sürüş çağı için hazırlıyor. Aracın ön kısmına yerleştirdiği ekran sayesinde yayalarla veya diğer şoförlerle iletişim kuran otomobiller, böylece yayalara bilgi verebiliyor. Durmaları veya karşıya geçmeleri için yardımcı olabiliyor. Aracın sağa veya sola döneceğini haber verebiliyor. Otonom sürüş sırasında da, aracın bir paylaşım uygulaması ile çağrılması halinde, aracı çağıran müşterinin kendini/ismini ekranda görerek, hangi aracın onun için geldiğini anlamasına yardımcı oluyor.

3- Yamaha Cross Hub

3

Motosiklet üreticisi olarak tanınan Yamaha, bu mini SUV ile motosiklet sevdalılarının araziye çıkmasını kolaylaştırıyor. Şehir içinde otomobil gibi kullanılabilen Cross Hub, şehir dışında ise arkasına bağlı iki motosikletle, dağ taş tepe gezmek ve engebeli arazide motosiklet kullanmak isteyenlerin hayatını kolaylaştırıyor.

4- Yamaha MWC-4

4

Yamaha’nın motosikletle otomobili birleştirdiği bu modeli iki kişiyi taşıyabilir. Aracın önünde iki tekerleği, arkasında ise tek tekerliği var, motosikletin pratikliğini ve otomobilin konforunu birleştiren model özellikle motosikletiyle uzun yollara çıkmayı sevenler için çok cazip görünüyor.

5- Toyota  Concept-i Ride

5

Toyota’nın yapay zekalı otomobili  Concept-i, sürücüsünü zaman içinde tanıyor ve onun sürüş karakteristiğini öğreniyor. Sürücünün ihtiyaçlarını tahmin eden araç buna göre araç içinde müziği değiştirmekten hız kontrolü yapmaya, alternatif rotalar sunmaya veya sürüş asistanlığı vermeye kadar farklı otonom özellikleri devreye alabiliyor.

6- Toyota’s Concept-i Ride Wheelcar

6

Concept-i Ride’ın, tekerlikli sandalye kullanan bireyler için geliştirdiği bu otomobil, akıllı özellikleri ve otonom sürüş teknolojisiyle engelli bireylerin ulaşım ihtiyaçlarına daha pratik çözümler getiriyor.

7- Toyota Concept-i Walk

7

Toyota’nın, şehir içinde, AVM’lerde, kampüslerde hızlık ve pratik ulaşım sağlamak için geliştirdiği Concept-i Walk, Segway’in akıllısı olarak tanımlanabilir. Çarpışmayı ve düşmeyi önleyen akıllı sensörleri sayesinde, bu cihazla ehrin sakin yollarında veya kalabalık kampüslerde, AVM’lerde hızlı ve güvenli ulaşım sağlamak mümkün olacak. Bu tür akıllı ve pratik ulaşım cihazlarının ileride bisikletlerin yerini alması da bekleniyor.

8- Suzuki e-Survivor

Suzuki’nin elektrikli SUV modeli e-Survivor, arazi araçları alanında haklı üne sahip Suzuki’nin gelecek tasarımları hakkında ipucu taşıyor.

8

9- Honda NeuV

9

Honda’nın elektrikli konsept otomobili NeuV, bir şehir otomobili olarak tasarlanmış. Yapay zekaya sahip otomobil sürücüsüne hem sürüş desteği veriyor hem de sürücünün karakterini öğrenerek ona uygun şekilde otonom yeteneklerini devreye alıyor.

 

Android uygulamalarını PC’de nasıl çalıştırırsınız?