Vodafone’dan Bir İlk!

vodafone

Mobil iletişim teknolojilerinde dünyanın önde gelen operatörlerinden Vodafone, WiFi üzerinden arama (VoWiFi) hizmetine yönelik test çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda sürdürülen test çalışmalarının sonuncusu, Vodafone Dijital Operasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Vodafone Türkiye’nin noter huzurunda yaptırdığı testte, ek bir uygulamaya gerek kalmadan WiFi üzerinden yapılan arama başarıyla tamamlandı.

Vodafone, bu testle Türkiye’de WiFi üzerinden arama yapan ilk operatör oldu. Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınmasına öncülük etme hedefiyle ilan ettiği ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’ doğrultusunda dijital bağlantılı Türkiye için teknoloji yatırımlarına hız veren Vodafone, yakın zamanda pek çok kullanıcının hayatını kolaylaştıracak WiFi üzerinden arama testini gerçekleştirdi.

vodafone

WiFi destekli bir telefon ve SIM kart aracılığıyla, herhangi bir WiFi bağlantısından yapılabilen WiFi üzerinden arama sayesinde, kullanıcılar ek bir uygulamaya gerek kalmadan kolayca çağrı yapıp, çağrı alabilecek.

Ayrıca ek uygulamalardan farklı olarak, yapılan sesli ve yazılı (SMS) aramalar güvenli bağlantı (IPSec) ile operatörün bilgi güvenliği koruması altında olacak.

LG G Note Metal Gövdeli Olabilir