Vodafone mobil ağlar üzerinde önemli bir değişikliğe gidecek

vodafone

Vodafone, İngiltere’nin kalan iki bağımsız mobil ağını bir araya getirerek Three ile birleşme niyetini açıkladı. Hareket, son yıllarda Virgin Media’nın O2 ile birleşmesi ve BT Group’un EE’yi satın alması arasında büyük konsolidasyonların görüldüğü bir pazarda geldi.

Vodafone mobil ağlar üzerinde önemli bir değişikliğe gidecek. Düzenleyiciler anlaşmayı onaylarsa, Vodafone ve Three’nin yeni şirketi, tahmini 27 milyon müşterisiyle İngiltere’deki en büyük cep telefonu operatörü olacak.

Vodafone hizmetleri

(Three Owner) CK Hutchinson Group Eş Yönetici Direktörü Canning Fok yaptığı bir açıklamada “Three UK ve Vodafone UK şu anda kendi sermaye maliyetlerini karşılamak için gerekli ölçeğe sahip değil.” dedi. “Birleşerek İngiltere için sınıfının en iyisi bir 5G ağı sunmak için gereken ölçeğe sahip olacağız, müşterilerimiz için mobil hizmetleri dönüştüreceğiz ve Birleşik Krallık’ın dört bir yanındaki işletmeler için yeni fırsatlar açacağız.” Vodafone şirketin %51’ine sahip olurken, CK Hutchinson geri kalanını kontrol edecek.

Vodafone

Vodafone mobil ağlar üzerinde önemli bir değişikliğe gidecek

Vodafone ile birleşme, Three’nin bir rakiple birleşmeye çalıştığı ilk sefer değil. 2015 yılında, ana şirketi O2’yi 10,25 milyar pound karşılığında satın almayı planladığını duyurmuş ancak Avrupa Komisyonu ve Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), “azalan rekabet” ve “yüksek fiyatlar” endişeleri nedeniyle satın almayı engellemişti. Ancak O2, CMA’nın benzer endişelerin asılsız olduğunu belirlemesinin ardından 2021’de Virgin Media ile birleşmeyi başardı.

En hizlisi Vodafone Internet1

Vodafone ve Three, hükümetin hedefleri doğrultusunda İngiltere’nin 5G altyapısına on yıl boyunca 11 milyar pound yatırım yapma sözü vererek en son anlaşmayı tatlandırmaya çalışıyor.

Honor X50 özellikleri netleştiyor!