vivo Y73t piyasaya sürüldü

vivo y73t

vivo, yeni giriş seviyesi akıllı telefonu vivo Y73t’yi piyasaya sürdü. Dimensity 700 yonga setiyle gelen telefon bataryasıyla dikkat çekiyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Çinli telefon üreticisi son olarak da vivo Y serisine yeni bir telefon daha ekledi. İki hafta önce vivo Y52t’yi kullanıcılarla buluşturan şirket, bu hafta da vivo Y73t’yi piyasaya sürdü. vivo’nun yeni giriş seviyesi akıllı telefonu ilk olarak Çin’de satışa sunuluyor.

vivo Y73t, gerek teknik özellikleri gerekse tasarımıyla iQOO Z6x’i andırıyor. Ancak iQOO Z6x’in aksine bir MediaTek yonga setinden güç alıyor.

Y73t, MediaTek’in Dimensity 700 yonga setini kullanıyor. Telefon, 8 ya da 12 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğiyle geliyor. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara yine iki seçenek sunuluyor: 128 ya da 256 GB.

vivo y73t 1

Telefon, 6.58 inçlik bir LCD ekrana sahip. Full HD+ çözünürlükteki ekranın yenilenme hızı 60 Hz. Bu ekranın üzerindeki su damlası şeklindeki çentik, 8 megapiksellik selfie kamerasına ev sahipliği yapıyor.

Arka kameraya geldiğimizde ise karşımıza çift lensli bir sistem çıkıyor. 50 megapiksellik ana lense 2 megapiksellik bir makro kamera eşlik ediyor.

Vivo Y73t’nin en dikkat çekici özelliklerinden birisi bataryası. Telefon 6000 mAh’lık epey büyük bir bataryayla geliyor. USB-C girişinden şarj edilen telefonda ayrıca 44W hızlı şarj özelliği de bulunuyor. Telefonun bir diğer özelliği de yan tarafında bulunan parmak izi sensörü.

Siyah, Mavi ve Turuncu renk seçenekleriyle satışa sunulan telefonun 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonu 195 dolara satışa sunuldu. 8 GB RAM/256 GB depolama alanına sahip versiyon ise 222 dolara satılıyor. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip en üst versiyonun fiyatı ise 250 dolar.

PlayStation 5 oyunları PC’ye gelmeye devam ediyor