Vestel Venus Z20 inceleme

VE3

#İŞBİRLİĞİ

Vestel, Venus isimli akıllı telefon ailesini genişletmeyi sürdürüyor. Firmanın yeni üst seviye telefon modeli Vestel Venus Z20, gerek tasarımı gerekse de teknik özellikleri itibarıyla şimdiye kadar hazırlanmış en iddialı Venus modeli olarak dikkatleri üzerine topluyor. Şimdi isterseniz ürünün detaylarına birlikte bakalım.

Vestel Venus Z20 ile gelen premium tasarım bütünlüğü

Vestel Venus Z20’nin ön ve arka tarafı cam kaplı, ki burada Gorilla Glass 3 koruma teknolojisinden yardım alınıyor. Cihazın yanları ise yumuşatılmış metal çerçeveyle geliyor. Siyah modeli için ilk bakıldığında bir bitter çikolatayı andırdığını söyleyebiliriz. Ürünün altın ve mavi olmak üzere başka renk seçenekleri de mevcut.

Ürün, tek elde kullanıma uygun kıvrımlara sahip. Tabii arka taraf parlak olduğu için değişen ışık düzeylerine göre farklı görsellikler sunabiliyor, ama öte yandan çok parmak izi tuttuğunu da söylemeliyiz. Telefonun kutusundan şeffaf bir koruma kılıfı çıkmasını isterdik.

Venus Z20’nin ön tarafına baktığımızda herhangi bir fiziksel tuş görmüyoruz. Ön üst kısımda selfie flash ışığı dikkat çekerken, ince çerçeve ve 18:9 ekran unsuru sayesinde tüm dünya adeta tek avucumuzda diyebiliriz.

Vestel Venus Z20 inceleme

Tekrar arka tarafa dönecek olursak, dual kamera sistemi ve parmak izi okuyucu sensörden de söz etmeliyiz. Kamera detaylarından birazdan bahsedeceğiz. Parmak izi okuyucu sensör ise, kısa sürede devreye giriyor ve rahat bir kullanım sunuyor. Ek olarak, parmak izi okuyucu ve kameraların bir çıkıntısı bulunmuyor, böylelikle güzel bir tasarım bütünlüğü elde ediliyor.

V20, 185 gram ağırlığında ve 7.9mm kalınlık değerine sahip. Aslında biraz daha ince ve hafif olarak tasarlansa kusursuza yakın bir performans elde edilebilirdi. Öte yandan, sağ yan taraftaki ses ve güç tuşlarının arasındaki boşluk biraz daha artırılabilirdi. Zira bu haliyle karışıklıklar yaşanabiliyor.

Vestel Venus Z20 inceleme

18:9 oranda, 5.65 inch değerde, 1080×2160 çözünürlüklü INCELL IPS LCD ekran

Son dönemde birçok telefonda 18:9 ekran oranı ve FHD+ ekran çözünürlüğüyle karşılaşıyoruz. Vestel de bu akıma uyuyor. INCELL IPS LCD teknolojisinin kullanıldığı ekran, dokunuşlara hızlı cevaplar verdiği gibi iç ve dış mekan kullanımlarında berrak görüntüler sunmayı başarabiliyor. Ayrıca ekran ayarlarına baktığımızda, gece ışığı seçeneğini de görüyoruz. Böylece düşük ışıklı ortamlarda gözümüzü rahatsız edebilecek faktörleri devre dışı bırakabiliyoruz.

Vestel Venus Z20 inceleme

Bu kez Snapdragon 630 var

Telefonda Snapdragon 630 yer alıyor. 2.2GHz değerinde çalışan işlemciye 4GB RAM ve 64GB dahili depolama eşlik ediyor. İsterseniz microSD kart ile hafızayı artırma şansınız da var.

Geekbench 4 performans testimizde tek çekirdekte 879 puan alan telefon, çift çekirtekte de 4220 puan elde etti. Ardından da Super Mario Run ve Tekken gibi oyunları rahatlıkla oynayabildik.

Android 8.0 işletim sistemi ve Vestel’in kendi ön yüklü uygulamalarıyla gelen telefon, hem güncel Android deneyimi sunuyor hem de Vestel’in Venus Z20 sahiplerine özel tekliflerini aktarıyor. Bunlar arasında Vestel Cloud bulut depolama ve VMarket uygulama mağazası gibi seçeneklerden söz edebiliriz.

Önde flash ışıklı selfie kamera, arka tarafta da dual kamera sistemi

Venuz Z20’nin ön tarafında flash ışıklı 8MP selfie kamera yer alıyor. HDR çekim modu ve 1080p video çekim yeteneği bulunan kamera, özellikle iyi ışıklı ortamlarda gerçek renk tonlarında selfie’ler çekebilmenize imkan sunuyor. Işık düzeyi azaldığında ise flash ışığından yardım alabilirsiniz, ama doygun renkler için birkaç deneme yapmanız gerekebilir.

Arka tarafa baktığımızda ise, 16+5MP’den oluşan dual kamera sistemini görüyoruz. Optik görüntü sabitleme sisteminin yer almadığı kamera, özellikle iyi ışıklı ortamlarda iyi bir performans sunuyor. Dual kameranın getirisi olarak arka plandaki detayları bulanıklaştırarak yani bokeh efekti kullanarak portreler çekebiliyorsunuz. Ancak yine de bu modun pek başarılı olmadığını, biraz da yavaş çalıştığını söylemeliyiz.

Yine arka kameranın da HDR çekim modu ve 4K çekime kadar video kayıt desteği sunduğunu belirtelim. Yine de 4K çözünürlüklü videolar için yüksek bir kalite beklentiniz olmamalı.

Gelelim pil detaylarına

Telefonda çıkarılamaz 3400mAh pil yer alıyor. Bu pil, Qualcomm’un Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisine destek veriyor ve böylece cihazınızı hızlıca şarj edebiliyorsunuz. Ürün, tek şarj ile bir günü rahatlıkla çıkarabilmenizi sağlıyor. Tasarruf modunu aktif edip performansı düşürdüğünüz takdirde ikinci günü de çıkarabiliyorsunuz.

Vestel Venus Z20 inceleme

Son sözlere gelecek olursak…

Vestel Venus Z20, şimdiye kadar hazırlanan en şık ve güçlü Venus modeli olarak ön plana çıkıyor. Özellikle premium tasarımı ve büyük ekran faktörü pek çok kullanıcının dikkatini çekecektir. Tabii Android 8.0 işletim sistemi de güncel kullanım için önemli. Yine ülkemiz kullanıcılarına baktığımızda, FM Radyo da önemli bir özellik. Tabii Cat6 kategorisinde 4.5G desteği sunulduğunu da söylememiz lazım.

Venus Z20, 2099 TL’lik satış fiyatı etiketine sahip ve işte bu unsur biraz can sıkıcı aslında. Şu an piyasada 2 bin lira seviyesinin altında dikkat çekici birçok orta seviye model bulunuyor. Öte yandan geçtiğimiz senenin amiral gemisi modelleri de sıfır olarak yakın fiyatlara bulunabiliyor. Hal böyleyken Vestel Venus Z20’ye 2100 lira vermek biraz zor. Zaten pek çok kullanıcı da bu modelin özellikle fiyatının çok yüksek olduğu görüşünde.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

General Mobile GM 8 GO inceleme