Uzayda endüstriyel üretim mümkün: Jeff Bezos bombayı patlattı

uzaylilar 3

Uzayda endüstriyel üretim büyük bir önem taşıyor. Dünyanın kirlenmesi ile birlikte uzaya olan yönelim büyük oranda artış gösterdi. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aştığı şu günlerde küresel ısınma tüm sertliği ile bastırmaya devam ediyor. Böyle bir çevre probleminin en büyük nedeni olarak endüstriyel atıklar ve hava kirliliği gösteriliyor. Peki ne yapılırsa çevre kirliliği önemli ölçüde azaltılabilir. Dün uzaya kısa bir süreliğine yolculuk yapan Jeff Bezos konuyla ilgili bir öneride bulundu.

Jeff Bezos ve kardeşi Mark Bezos gibi isimlerin yer aldığı bu yolculukta ilginç fikirler ortaya çıktı. Sorunsuz bir şekilde fırlatılan ve yeryüzüne inen Blue Origin şirketi başarılı bir iş çıkardı. Jeff Bezos ise bu yolculuk esnasında dünyayı kirleten endüstriyel işlemlerin uzaya taşıması gerektiğini düşündü.

Uzayda endüstriyel üretim mümkün mü

Çevre kirliliği ile ilgili ortaya çıkan bazı problemler ne yazık ki kalıcı sorunlara neden olabiliyor. Küresel çapta yaygınlaşan kuraklık ve hava sıcaklığı doğal hayatı tehdit ediyor. Jeff Bezos küresel ısınmayı önemli ölçüde düşürebilmek için endüstriyel işlemlerin mutlaka dünya dışına taşınması gerektiğini düşünüyor.

Uzayda endüstriyel üretim

Uzay turizmi ve uzay endüstrisinin çok pahalı bir alan olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle son dönemlerde şirket sayısı artsa bile yine de büyük oranda pahalı üretimler yapmak zorunda kalıyorlar. Her bir roketin bile ciddi miktarda para akışına neden olduğunu söyleyebiliriz.

Tarihin en büyük uzay keşiflerinden birisi yapıldı: Kimse bunu beklemiyordu

Dünyadaki fabrikalar ve endüstriyel faaliyetleri uzaya taşımak ise tahmin edilenden çok daha pahalı olacak. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi ne yazık ki şimdilik mümkün değil. Blue Origin şirketi belki de bunu başarabilecek teknik altyapıya kısa sürede ulaşabilecek. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.