Türkiye son zamanlarda uzay teknolojileri alanında da yer almak istiyor. Bu kapsamda yaptığı çalışmalar TÜBİTAK tarafından yürütülüyor. Uzay teknolojileri alanında güven kazanan Türkiye, Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü’nün lideri oldu.
Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü’nde yapılan seçimi Türkiye kazanarak, liderlik koltuğunu Çin’den devraldı. Bakan Nihat Ergün tarafından yapılan açıklama da, bu görevi yürütecek olan TÜBİTAK’ta vazifeli olan Celal Ünver’i adres gösterdi. Bakan Ergün, bu başarının sağlanmasının sebebi olarak, uzay teknolojileri konusunda yapılan başarıları gösterdi.
Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü, Türkiye, Bangladeş, Çin, İran, Moğalistan, Tayland ve Peru’nun uzay teknolojilerini geliştirmek için kurulmuştur. başkanlığını Çin’in devam ettirdiği örgüt, yeni yapılanma içerisine girdi. Bunun için Çin’de yapılan seçimlerde, 6 aday ülkeden en çok oyu alan Türkiye, başkanlık koltuğuna oturdu. Türkiye, 2011’de Rasat’ı, 2012’de ise Göktürk uydusunu kendi imkanlarını kullanarak uzaya yollamıştı. Ancak bunların uzaya fırlatılması için kullanan rampa ve füzeler, Rusya ve Çin’den kiralanmıştı. Türkiye’de şimdi kendi uydusunu yaptığı gibi, kendi fırlatma rampasını ve füzesini yapmak için çalışmaları başlattı. Tüm bu girişimlerin Türkiye’ye Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü Başkanlığını getirdiğini söyleyen çok. Memleketimize ve örgütte bulunan diğer ülkelere hayırlı olsun.