İnsan hayatını etkileyecek inanılmaz bir buluşun altına Amerikalı Bilim İnsanları imzasını attı.Bilim adamları beyin kontrol merkezine ulaşarak farelerin hareketlerini kontrol etmeyi başardı.
Beyin 15-33 milyar nörondan müteşekkil tahmin edilmektedir. Her biri birkaç bin nöronla sinaps denen bağlantılar yardımıyla bağlıdır. Bu nöronlar birbirleriyle akson denen uzun protoplazmik lifler yardımıyla iletişim kurar. Aksonlar bilgiyi beynin diğer kısımlarına yahut vücudun spesifik alıcı hücrelerine taşır.
Duyma,tatma,görme,denge,koklama gibi duyulara hizmet eden organlara yakın bir noktada bulunan beyin omurgalıların vücudundaki en karmaşık organdır.Bu organa hükmet etmek farklı bir insanın kontrolünü ele geçirmek anlamına geliyor.St. Louis’deki Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi, Illinois Üniversitesi ve Ulusal Sağlık Enstitüsü araştırmacıları, beynin derinliklerindeki nöronların yapısını ve işleyişini anlamak i uzaktan kumandayla kontrol edilebilen bir beyin implantı geliştirdi.Beyin kontrol mekanizmasında önemli rol alacak bu impantı ile hareket kabiliyeti kontrol altına alınabiliyor. Bu araştırmada kullanılanlar yine insan yapısına çok benzeyen fareler oldu.Beyinlerine yerleştirilen implant, farelerin hareketlerini uzaktan kumandayla kontrol edilebilmesi başarıldı.
Araştırmacılar,implantı stres, depresyon, madde bağımlılığı ve ağrıda kullanılan beyin devrelerini incelemek için kullansa da bu durumun ileride casuslar veya askeri kanadında da kullanılacağı su geçirmez bir gerçek.Bu şekilde insan hareketleri beyninin kontrol edilebilir olması bir sonraki hedefleri olarak göze çarpıyor.Sadece bu iş için Obama’nın talimat verdiğim bir BRAIN projesi dahi mevcut.