uTorrent’in güvenlik açıkları tartışılıyor

utorrent

Daha önce güvenlik açıklarıyla uğraşan uTorrent, güvenlik açıklarını kapadığını açıkladı. Güvenlik uzmanı Tavis Ormandy ise tehlikenin hala devam ettiğini söylüyor.

Dünya genelinde 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan BitTorrent istemcisi uTorrent, 3 ay önce Google Project Zero tarafından uyarı almıştı. Google güvenlik araştırma biriminden olan Tavis Ormandy, Aralık 2017 tarihinde uTorrent istemcisinde olan güvenlik açıklarını şirkete ulaştırmış ve bu açıkların kapatılarak kullanıcılara rahat bir kullanım sunulması gerektiğini söylemişti.

Gelen bilgilere göre indirilen dosyaların kopyalanması ve uzaktan kod yürütülmesi gibi kritik açıklar yer alıyordu. Bu durumdan belirli süre sonra uTorrent yetkilileri sorunun çözüldüğünü ve kullanıcıların en kısa sürede beta versiyona geçmeleri gerektiğini açıklamıştı. BitTorrent Sorumlu Başkan Yardımcısı David Rees, yayımlanmış olan beta sürüm olumlu sonuç verirse, bu hafta kararlı sürüme ulaşacaklarını açıkladı. Bunun yanında  Tavis Ormandy’nin beta sürümünü  incelediğini ve açıkların kapatıldığını söyledi.

Tavis Ormandy ise açıkların tam olarak kapatılmadığını ve tehlikenin hala devam ettiğini ifade etti. Sonuç olarak bu sorun uzun bir süre daha sürmeye devam edecek gibi gözüküyor.

Dünya genelinde 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan BitTorrent istemcisi uTorrent, 3 ay önce Google Project Zero tarafından uyarı almıştı.

5G teknolojileri veri merkezlerini nasıl etkileyecek?