Güvenlik Açıkları, Apple’ı Tehdit Ediyor!

apple girl iphone 600 x 400

Cisco’nun dahilerden oluşan Talos güvenlik ekibi, Apple iOS ve Mac OS X’de bulunan ve kullanıcılara zarar verebilecek kötü niyetli yazılımları bir bir ortaya çıkardı.

Cisco’nun Talos isimli elit ekibi, kişisel bilgisayar ve akıllı cihaz dünyasındaki güvenlik açıklarını ortaya çıkmaya ant içmiş gibi. Her ne kadar bazı otoriteler, söz konusu açıkların çok komplike olduğunu ve kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasının zor olduğunu savunsa da, Cisco aksini savunuyor.

Cisco’nun dahi ekibi Talos; Apple’a ait ciddi açıklar tespit etti: Öncelikle TIFF, OpenEXR, Digital Asset Exchange ve BMP formatlarına rahatça sızabiliyor. En azından ekibin raporu bu yönde. Herhangi bir mesajlaşma veya e-posta servisinden bu tür mesajlar alırsanız, mutlaka tarama yapmanızı öneriyoruz.

Apple

Diğer bir açık  Stagefright… Stagefright, mobil dünyanın en büyük güvenlik açıklarından biri olarak nitelendiriliyor. Apple, söz konusu uygulamaya benzer yapıları, maksimum güvenlikle yarattığını duyurmuştu. Ne var ki iddialara  göre gereken önlemler alınmamış. Hatta benzer açığın iOS, tvOS ve watchOS’da görüldüğü iddia ediliyor ancak iddiaların doğruluğu şüpheli.  Stagefright, dünyanın belki de en büyük mobil açığı. 950 milyon Android cihazının saldırganlar tarafından MMS mesajı üzerinden kullanıcının kişisel verilerine ulaşabildiği Stagefright adını verdikleri güvenlik açığından bahsetmişti.

Apple iddiaya konu olan açıklar hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, yeni iOS sürümü 9.3.3’ün dünya çapında dağıtıldığını açıkladı. Büyük Elma, işletim sisteminin indirilmesini tavsiye etti.

Ünlülerin Sapığı Artık Hapiste!