UEFA şikeden ceza alanlar listesinde 4 Türk takımı!

fenerbahçe beşiktaş canlı

UEFA şikeden ceza alanlar için özel bir liste yayınladı. Bu listede 4 de Türk takımı bulunuyor. İşte konunun tüm detayları.

Futbol denildiğinde akla gelen ilk kurumlardan biri olan UEFA, bugüne kadar adı şikeye karışmış tüm futbol kulüplerine yer verdiği bir liste yayınladı. Listeye Türkiye’den de 4 futbol kulübü dahil edildi.

Sizlerin de tahmin edebileceği üzere bu 4 futbol kulübü, Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ve Eskişehirspor.

UEFA şikeden ceza alanlar listesinde 4 Türk takımı!

Türkiye Futbol Federasyonu her ne kadar Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu yıla ait defterleri kapatsa da UEFA, o yılda yaşananlar yüzünden Fenerbahçe’yi Avrupa kupalarından 2 yıl men etmişti.

Trabzonspor o sene şampiyonluğun kendisine verilmesi için hayli ısrarcı davransa da herhangi bir sonuç alamadı.

Beşiktaş ise o yıl Türkiye Kupası için bazı görüşmeler yaptığı gerekçesiyle cezaya çarptırılmıştı. Bu arada listenin hayli kabarık olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Yani burada sadece Fenerbahçe’den ya da Beşiktaş’tan bahsetmiyoruz. Zira şu anda dünya futbolunun zirvesinde yer alan Juventus, Milan gibi dev kulüpler bile şike ile suçlanıyor.

Elbette gönül isterdi ki listede hiç bir Türk takımı yer almasın. Fakat geçtiğimiz yıllarda yaşanan olayları biz unutsak da UEFA unutmuş gibi görünmüyor. Ne yazık ki bu konuda da yapacak çok fazla birşey yok.

Twitter iOS ve Android akışında tam boyutlu görsel test ediyor! İşte detaylar


Yorumlar kapatıldı.