Uçuş Sırasında Kabin Paneli Patladı!

Uçuş Sırasında Kabin Paneli Patladı!

2024 yılı depremler ve uçak kazaları ile ilginç bir başlangıç yaptı denebilir. Şimdi de uçuş sırasında bir uçağın kabin paneli patladı. İşte tüm detaylar.

Uçuş sırasında kabin panelinin patlaması ile dehşet dolu anlar yaşanmaya başladı. Federal Havacılık İdaresi (FAA), Alaska Havayolları’na ait bir uçağın Cuma günü yaklaşık 180 kişiyle yaptığı uçuş sırasında kabin panelini kaybetmesinin ardından havayollarına güvenlik denetimleri için bazı Boeing 737 Max 9 uçaklarının geçici olarak yere indirilmesi talimatını verdi. New York Times’ın haberine göre ancak kasım ayından beri hizmette olan uçak, kalkış yeri olan Oregon’daki Portland Uluslararası Havalimanı’na güvenli bir şekilde inmeyi başardı. Uçağın Görevlileri Derneği’nin Alaska bölümü, işçilerin kabinde “patlayıcı” dekompresyon tanımladığını ve bir uçak görevlisinin hafif yaralandığını bildirdiğini söylemesine rağmen, büyük bir yaralanma yaşanmadı.

Uçuş Sırasında Kabin Paneli Patladı!

FAA Yöneticisi Mike Whitaker, “FAA, belirli Boeing 737 Max 9 uçaklarının uçuşa dönmeden önce derhal denetlenmesini talep ediyor” dedi.  Olayın hemen ardından Alaska Havayolları CEO’su Ben Minicucci, şirketin güvenlik kontrolleri sırasında 65 Boeing 737-9 uçağından oluşan filosunu birkaç gün süreyle yere indireceğini belirten bir açıklama yaptı. Minicucci, “Her uçak, yalnızca tam bakım ve güvenlik denetimlerinin tamamlanmasının ardından hizmete geri döndürülecek” dedi. FAA emri, uçuşların durdurulmasını ABD havayolları tarafından veya ABD topraklarında işletilen “dünya çapında yaklaşık 171 uçağı” kapsayacak şekilde de genişletiyor.

Samsung , SmartThings platformu altında Hyundai ile iş birliği yaptı