BiTaksi 10 yılda 100 milyon yolculuğa ev sahipliği yaptı

BiTaksi

BiTaksi ile 10 yıl boyunca 100 milyondan fazla yolculuk gerçekleştirildi. 2024 yılına 24 farklı şehirde hizmet vererek giren BiTaksi, kurulduğundan bu yana 10 milyondan fazla kayıtlı yolcuya ulaştı.

BiTaksi, 10 yıllık bir başarı hikayesine imza atıyor. Taksi sürücülerini dijital platformla tanıştıran ilk uygulama olan BiTaksi ile son 10 yılda 10 milyondan fazla kayıtlı yolcu, toplam 500 milyon kilometreden fazla yolculuk yaptı.

Sürücülerin karnesi 5 üzerinden 4,88

BiTaksi, 11 milyondan fazla indirilerek dijital ulaşımın vazgeçilmez adreslerinden biri haline geldi. Kullanıcılar, uygulamada yer alan yolculuk puanlama özelliği ile sürücüleri 1 ila 5 arasında puanlandırabiliyor.

Kullanıcılar, sürücülerine 10 yılda 5 üzerinden 4,88 ortalama puan vererek uygulamaya olan memnuniyetini gösterdi. Kullanıcıların yaptığı 4 milyon yorum ve 37 milyon puanlama,  müşteri memnuniyetine odaklanan şeffaflık politikasının bir yansıması olarak öne çıktı ve sektör standartlarının yükselmesinde etkili oldu.

BiTaksi

Kartlı ödeme 2023’te %44 arttı

Bugün artık sektör standardı haline gelen online ve temassız ödeme gibi ilkleri devreye alarak fark yaratan BiTaksi’de online ödeme geçen yıla göre %44 arttı. Buna ek olarak, duraktan veya sokaktan başlayan yolculuklar için de kartlı ödeme çözümü sunan markai, BiTaksiPOS özelliği ile sürücülerin kendi uygulamasını POS cihazına dönüştürüyor ve bu yolla her gün binlerce işlem gerçekleşiyor.

Bir kullanıcı 1 yılda bin 92 kez yolculuk yaparak yılın rekorunu kırdı

Hizmet verdiği şehirler arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Muğla, Adana, Mersin, Samsun, Kayseri, Şanlıurfa, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Uşak yer alan BiTaksi, son olarak Sakarya, Konya, Gaziantep, Bolu ve Düzce’yi de dahil ederek kapsama alanındaki şehir sayısını 24’e çıkarttı.

Yolculuklarda en çok gidilen ilçeler İstanbul’da Anadolu yakasında Kadıköy ve Ataşehir; Avrupa yakasında ise Şişli ve Beşiktaş oldu. En uzun yolculuk 335 km’lik mesafeyle Kurtköy ile Kırklareli arasında gerçekleşirken, diğer uzun yolculuklar Düzce ve Keşan’a yapıldı. Bir kullanıcı bin 92 kez yolculuk yaparak yılın rekorunu kırarken yıl boyunca verilen en yüksek bahşiş 200 TL oldu.

İstanbul’da 1.000’den fazla ‘Büyük Taksi’ hizmet vermeye başladı

BiTaksi’nin 10 yıl önce sadece sarı taksilerle başlayan yolculuğuna ‘Turkuaz Taksi’ ve ‘Lüks Taksi’ ile yeni seçenekler eklenmişti. Bu sene kalabalık aile ve arkadaş grupları için 8 kişilik ‘Büyük Taksi’ de seçenekler arasına katıldı. Sarı taksilere göre sadece yüzde 30 fiyat farkına sahip ‘Büyük Taksi’ sayısının bini aşarak Sarı Taksi’den sonra sayı bakımından ikinci sıraya ulaşması İstanbulluların yüksek yolcu kapasiteli araçlara ulaşımını kolaylaştırdı.

Huawei AppGallery ve GBox ile Google uygulamalarını yükleme rehberi